Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Όταν ο γιος δεν τα πάει καλά με τον μπαμπά του…

Ποια είναι τα δυσάρεστα αποτελέσματα και τι πρέπει να κάνεις ο μπαμπάς για τα πάει καλά με τον γιο του…;

Ο γιός είναι συνήθως προσκολλημένος στη μαμά του. Η σχέση του με τον πατέρα όμως είναι εξίσου σημαντική και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα. Η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη συμβουλεύει…
 
Είναι σε όλους γνωστή η σημασία της σχέσης γονιών-παιδιών για την ομαλή και φυσιολογική εξέλιξή τους. Η σχέση της μητέρας με το γιο είναι πολύ στενή και πρώτος ο Φρόιντ ονόμασε το δέσιμό τους ‘’Οιδιπόδειο Σύμπλεγμα’’.
 
Η σχέση μεταξύ του πατέρα και του γιου, παρουσιάζεται ψυχαναλυτικά ανταγωνιστική. Ο γιος φοβάται τον πατέρα και ο πατέρας βλέπει το γιο σαν το μελλοντικό διάδοχο που θα του πάρει το ‘’θρόνο’’! Έτσι, το αγόρι στρέφεται προς τη μητέρα και αναπτύσσει με τον πατέρα μια δύσκολη σχέση που γίνεται δυσκολότερη αν δεν προσέξει τόσο ο πατέρας όσο και η μητέρα.
 
Προσοχή!
Η κακή ή φτωχή σχέση ενός αγοριού με τον πατέρα του μπορεί να έχει δυσάρεστα αποτελέσματα.
 
-Κατ’ αρχήν στερεί και από τα δύο μέρη τη χαρά της επικοινωνίας και της συντροφιάς που θα μπορούσαν θαυμάσια να μοιραστούν αφού έχουν κοινές ανάγκες και ενδιαφέροντα.

-Έπειτα στρέφει το αγόρι ακόμη περισσότερο προς τη μητέρα, αυξάνοντας την εξάρτησή του από εκείνη και μειώνοντας την αυτενέργεια και την αυτονόμησή του.

-Τέλος, κατευθύνει το αγόρι προς δραστηριότητες και ασχολίες αντίθετες του επιθυμητού στην προσπάθεια αποστασιοποίησής του από έναν απορριπτικό, υπεραυστηρό και επικριτικό πατέρα.
 

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε