Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Π. Φιλιππίδης στο TLIFE: “Δεν θα μπορούσα να έχω καλύτερο ταίρι από την Ελπίδα, 100 ζωές να ζούσα”

Π. Φιλιππίδης στο TLIFE: “Δεν θα μπορούσα να έχω καλύτερο ταίρι από την Ελπίδα, 100 ζωές να ζούσα”

Η επιστροφή του στην μεγάλη οθόνη και όσα αποκαλύπτει στο TLIFE.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης επιστρέφει στην μεγάλη οθόνη με έναν αγαπημένο χαρακτήρα στο τηλεοπτικό κοινό, τον “Ακάλυπτο”! Με ένα λαμπερό καστ ηθοποιών και την σκηνοθετική υπογραφή του Χρήστου Δήμα η ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί κάνει πρεμιέρα στις 14 Μαρτίου. Λίγες μέρες πριν, το TLIFE συνάντησε τον αγαπημένο κωμικό ηθοποιό και μας μίλησε για τις αναμνήσεις του από τα γυρίσματα, τους συμπρωταγωνιστές του και την συνεργασία τους, για την αγαπημένη του σύζυγο Ελπίδα Νίνου αλλά και την θεατρική παράσταση που ανεβάζει στο θέατρο Μουσούρη.

Έχω την αίσθηση ότι κάθε φορά που γυρίζετε μια ταινία το περιμένετε με λαχτάρα και μεγαλύτερη ευχαρίστηση από ότι μια θεατρική παράσταση.

Ο ηθοποιός στο θέατρο έχει περισσότερο έλεγχο απ’ ότι στον κινηματογράφο. Ο κινηματογράφος είναι περισσότερο δουλειά του σκηνοθέτη εδώ που τα λέμε. Όχι ότι υποτιμώ την δουλειά του ηθοποιού. Ίσα ίσα τον θεωρώ συνδημιουργό. Δεν είναι απλώς το μέσο, είναι και το ίδιο το δημιούργημα και το μήνυμα ταυτόχρονα. Αυτό συμβαίνει γενικά στην τέχνη του ηθοποιού. Εγώ βέβαια μιλάω πάντα για τον ελληνικό κινηματογράφο, δεν θα μπορούσα να μιλήσω διαφορετικά. Θα μπορούσε να πεις κανείς ότι στον κινηματογράφο με γοητεύουν οι σκηνές δράσης ή επειδή το γύρισμα γίνεται σε blue box και ξαφνικά βρισκόμαστε στο διάστημα. Εμείς δεν έχουμε την πολυτέλεια και την δυνατότητα να κάνουμε τέτοιες ταινίες. Παρόλα αυτά πιστεύω, χωρίς να υποτιμώ τις άλλες, αυτό που λείπει και που μαγεύει σήμερα, ειδικά στον κινηματογράφο, είναι ακριβώς τα αντίθετα πράγματα από αυτά. Είναι δηλαδή το βαθύ αίσθημα, το γέλιο, το κλάμα, η συγκίνηση. Νομίζω ότι αυτά λείπουν κι επειδή εμείς ελληνικό κινηματογράφο κάνουμε και κατά τη γνώμη μου και καλό ελληνικό κινηματογράφο και απευθυνόμαστε στο συγκεκριμένο κοινό, σε ελληνικό κοινό, νομίζω είναι αυτά που θα το μαγέψουν.

Αυτά που μου περιγράφετε άρα είναι αυτά που θεωρείται συστατικά για μία επιτυχημένη ταινία;

Όχι μόνο. Πιστεύω ότι όλα ξεκινούν από ένα καλό σενάριο. Από εκεί και πέρα, όταν έχεις ένα τέτοιο στα χέρια σου, πρέπει να υπάρχει ένας σκηνοθέτης, που στην δική μας περίπτωση όχι απλώς υπήρχε, ήταν ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους εγώ έκανα την ταινία. Υπάρχει ένας σπουδαίος σκηνοθέτης, ο Χρήστος Δήμας με τον οποίο ήθελα πάρα πολύ να συνεργαστώ. Όταν ο σκηνοθέτης είναι τέτοιος και στην περίπτωσή μας είναι, μπορεί ένα καλό σενάριο να το απογειώσει. Πιστεύω ότι αυτό έγινε με την δική μας ταινία. Επίσης, το καστ. Το ότι δημιουργήθηκε ένα καστ τόσο καλό και δυνατό με ηθοποιούς που ήθελα πάρα πολύ να δουλέψω ή να ξαναδουλέψω. Με κάποιους είχα δουλέψει, με κάποιους άλλους όχι αλλά με αυτούς που δεν είχα δουλέψει ήθελα πολύ να δουλέψω και νομίζω έγινε πάρα πολύ καλά όλο αυτό.

Οι συμπρωταγωνιστές σας στην ταινία έχουν δηλώσει σε συνεντεύξεις τους ότι είστε εσείς ένας από τους λόγους που είπαν το “ναι” για την ταινία.

Κατ’ αρχήν θέλω να πω ότι τους ευχαριστώ πάρα πολύ. Είναι ιδιαίτερα, δεν θα πω κολακευτικό, είναι ιδιαίτερα τιμητικό και συγκινητικό το ότι οι συνάδελφοί μου μιλούν έτσι για μένα αλλά θέλω να σας πω κι εγώ ότι είναι αμοιβαίο. Το ίδιο αισθάνομαι κι εγώ γι’ αυτούς, για τον καθένα ξεχωριστά και για όλους μαζί.

Τα γυρίσματα κράτησαν αρκετά μεγάλο διάστημα και ολοκληρώθηκαν πρόσφατα. Τι θυμάστε πιο έντονα από αυτά;

Κράτησαν περίπου δύο μήνες και τελειώσαμε πριν από δύο εβδομάδες περίπου. Όπως αποκαλύφθηκε ήταν μια δύσκολη ταινία τελικά γιατί δεν υπήρχαν πολλά εσωτερικά γυρίσματα. Ήταν ελάχιστοι οι εσωτερικοί χώροι και ήταν το περισσότερο μέρος της ταινίας έξω. Εν τω μεταξύ επειδή γυρίστηκε χειμώνα και μάλιστα είχαμε την ατυχία να ζήσουμε το κακό κομμάτι του χειμώνα, γιατί τώρα που οι μέρες είναι πολύ ωραίες ξεχάσαμε τι έκανε πριν από λίγο καιρό. Τα γυρίσματα ήταν δύσκολα. Μας κούρασε, μας δυσκόλεψε κάποια στιγμή, ακυρώσαμε, είχαμε βροχές, είχαμε χιόνια… Ακριβώς επειδή ήμασταν έξω. Θυμάμαι είχαμε μια σκηνή μαζί με τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση σε μία λίμνη, μέσα στη λίμνη του Μαραθώνα την οποία υποτίθεται ότι είναι μία λίμνη την οποία θέλω σαν ρόλος να εκμεταλλευτώ. Ήμασταν μέσα σε μία βάρκα επί 8 ώρες. Ήταν να κάνουμε τρεις σκηνές. Κατορθώσαμε να κάνουμε την μία σκηνή, δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα άλλο και σηκωθήκαμε και φύγαμε. Παρόλα αυτά, θέλω να σας πω ότι, η ανάμνηση των γυρισμάτων είναι από τις πιο γλυκές αναμνήσεις που έχω. Ξέρετε γιατί; Γιατί οι άνθρωποι ήμασταν τόσο πολύ δεμένοι μεταξύ μας, παρότι ίσχυαν όλα αυτά, όλες αυτές οι δυσκολίες. Ήμασταν τόσο δεμένοι και τόσο αγαπημένοι και τόσο… είχαμε ένα συνεργείο και μια παραγωγή και ένα σκηνοθέτη πάνω απ’ όλα ο οποίος μας φρόντιζε τόσο πολύ. Που ξέρετε, είναι αυτό που λέμε, μια καλή κουβέντα να ακούσεις και μετά μπορείς να κάνεις θαύματα. Εμείς το βλέπαμε αυτό, βλέπαμε την αγάπη του, την προστατευτικότητά του και όλων των ανθρώπων της δουλειάς κι αυτό ήταν πάρα πολύ ενθαρρυντικό και πάρα πολύ ωραίο. Γι’ αυτό και μπορέσαμε και την κάναμε, γιατί σε άλλη περίπτωση δεν θα μπορούσαμε να την έχουμε κάνει την ταινία.

Διάβασε ολόκληρη τη συνέντευξη και δες φωτογραφίες στο TLIFE

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε