Σάββατο, 20 Απρ.
17oC Αθήνα

Paleo Diet!Χάσε 10 κιλά με μια δίαιτα εμπνευσμένη από τον άνθρωπο των σπηλαίων…

Paleo Diet!Χάσε 10 κιλά με μια δίαιτα εμπνευσμένη από τον άνθρωπο των σπηλαίων…

Τι περιλαμβάνει μια τέτοια διατροφή; Πώς μπορείς να την ακολουθήσεις για να χάσεις κιλά; Είναι ασφαλής και υγιεινός τρόπος διατροφής; Τι λέει ο διαιτολόγος;

Παλαιολιθική δίαιτα! What? Πρόκειται για έναν τρόπο ζωής που εμπνέεται από την εποχή που οι άνθρωποι ζούσαν ακόμη στις σπηλιές. Ναι, ναι! Και οι εμπνευστές της υποστηρίζουν πως εκείνη η διατροφή ήταν που έδινε όμορφο σώμα, αδύνατο κορμί και υγεία στους ανθρώπους εκείνης της εποχής.

Η Paleo Diet κάνει θραύση στην Αμερική και στο όνομά της ορκίζονται ήδη εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σε όλον τον κόσμο. Μάλιστα η Megan Fox, γνωστή για την εμμονή της με τις Fad Diets και τους ευφάνταστους τρόπους διατροφής, τη λατρεύει και προσπαθεί να την ακολουθεί. Μάλιστα οι μαρτυρίες αναφέρουν πως η διατροφή του παλαιολιθικού ανθρώπου μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις εως και 10 κιλά σε 6 εβδομάδες.

Τι περιλαμβάνει όμως μια τέτοια διατροφή; Πώς μπορείς να την ακολουθήσεις για να χάσεις κιλά; Είναι ασφαλής και υγιεινός τρόπος διατροφής; Τι λέει ο διαιτολόγος;

Επιστροφή στη φύση…

Η όλη ουσία της δίαιτας είναι να προτιμάς φυσικές τροφές που σου προσφέρουν υγεία και τέλεια φυσική κατάσταση και όχι επεξεργασμένες και τροφές που δεν… “προορίζονταν” για το ανθρώπινο είδος. Το ανθρώπινο σώμα εξελίχθηκε ανά τους αιώνες με τα τρόφιμα που έβρισκε σε αφθονία στη φύση: Κρέας, ψάρια, λαχανικά, άγρια φρούτα, αυγά και κάποιοι καρποί. Τα πράγματα άλλαξαν όταν βάλαμε επεξεργασμένες -μη φυσικές τροφές στη διατροφή μας.

Οι εμπνευστές της διατροφής του “Ανθρώπου των Σπηλαίων” υποστηρίζουν πως τα γονίδια και η φυσιολογία μας εξελίχθηκαν με συγκεκριμένη διατροφή, στην οποία είναι και πιο συνηθισμένα.

Τι περιλαμβάνει αυτή η paleo-διατροφή;
1. Όλο το φάσμα των ζωικών τροφών (μοσχάρι, ψάρι, οστρακοειδή, πουλερικά, χοιρινό, αρνί) μαζί με τα λιπαρά και τα εντόσθια, όπως επίσης και αυγά, λαχανικά και μια περιορισμένη ποσότητα φρούτων και ξηρών καρπών.

2. Αντίθετα κάποια από τα τρόφιμα που έχουμε συνηθίσει να τρώμε σε μεγάλες ποσότητες είναι τελείως ξένα προς τα γονίδια και το μεταβολικό μας σύστημα που συχνά προκαλούν μεταβολικό σύνδρομο ή πολιτισμικές ασθένειες, όπως διαβήτη τύπου 2, υπέρταση, καρδιοπάθειες, αυτοάνοσα, οστεοπόρωση, αλτσχάιμερ. Τέτοια τρόφιμα είναι όλα τα συσκευασμένα προϊόντα, τα δημητριακά, η υπερβολική ζάχαρη, τα έλαια λαχανικών και τα γαλακτοκομικά.

KANE ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Για να κατεβάσεις το πρόγραμμα στον υπολογιστή σου κάνε κλικ εδώ

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε