Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Περί… οργασμού! Το 50% των γυναικών δεν είναι ικανοποιημένες. Τι φταίει;

Η σεξολόγος Ελεάνα Ελευθερίου αναλύει το πρόβλημα, τις αιτίες, αλλά και τις λύσεις για μια υγιή σεξουαλική ζωή…

Η σεξολόγος Ελεάνα Ελευθερίου αναλύει το πρόβλημα, τις αιτίες, αλλά και τις λύσεις για μια υγιή σεξουαλική ζωή…

Η σεξουαλικότητα της γυναίκας, που μέχρι πρόσφατα ήταν παραμελημένη από την επιστημονική κοινότητα, αποτελεί πλέον μείζονα τομέα διερεύνησης.

ΤΟ 50% ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΣΜΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ…

Η Γυναικεία Σεξουαλική Δυσλειτουργία απασχολεί μεγάλο ποσοστό γυναικών (έως και 40%). Σύμφωνα με τις έρευνες της Ε.Μ.Α.Σ. το 10% των γυναικών δεν έχουν έρθει ποτέ σε οργασμό, το 15% αναφέρουν δυσκολία στην επίτευξη οργασμού ενώ ένα ποσοστό της τάξεως του 50% των γυναικών που έχουν έρθει σε οργασμό δεν δηλώνει ικανοποιημένο ούτε απο τη ποιότητα του οργασμού αλλά ούτε και απο τη συχνότητα του.

Αντίστοιχα τα στοιχεία της Mayo Clinic δείχνουν πως τουλάχιστον 1 στις 5 γυναίκες εμφανίζει προβλήματα οργασμού, ενώ το συνολικό ποσοστό των γυναικών με οργασμική διαταραχή ανεξαρτήτως υποστρώματος, σύμφωνα με την Αμερικανική Ψυχιατρική Ένωση αγγίζει το 30% παγκοσμίως. Ο οργασμός της γυναίκας είναι ένα πολυπαραγοντικό φαινόμενο, το υψηλότερο στάδιο ικανοποίησης της από τη σεξουαλική πράξη, χωρίς όμως να αποτελεί υποχρεωτική παράμετρο για κάθε ή για όλες τις σεξουαλικές επαφές, ενώ δεν είναι απόλυτα καθοριστικός παράγοντας για την συνολική ποιότητα της σεξουαλικής της ζωής και για την ικανοποίηση της μέσα από αυτήν.

Δες στο TLIFE πότε υπάρχει πρόβλημα και ποιες είναι οι αιτίες του

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε