Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ποια λαμπάδα να επιλέξεις για το βαφτιστήρι σου;

Ποια λαμπάδα να επιλέξεις για το βαφτιστήρι σου;

Γιατί είναι καλύτερο να πάρεις στο βαφτιστήρι σου μια παραδοσιακή λαμπάδα και όχι με τον αγαπημένο του ήρωα;

Η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη απευθύνεται στις νονές και στους νονούς και εξηγεί ότι δεν θα πρέπει να πάρουν στο βαφτιστήρι τους μία λαμπάδα με τον αγαπημένο του ήρωα, αλλά μία παραδοσιακή ώστε να μην χαθεί η έννοια του Πάσχα…

 

Η γιορτή του Πάσχα ισοδυναμεί στο μυαλό των παιδιών αλλά και των ενηλίκων όταν θυμούνται την παιδική τους ηλικία με την παρουσία και τα δώρα του νονού και της νονάς. Όλοι οι μεγάλοι θυμούνται τα παπούτσια που έφερνε η νονά στο βαφτιστήρι το Πάσχα μαζί με την λαμπάδα, το τσουρέκι και το αυγό.

 

Σήμερα βέβαια τα δώρα μπορεί να είναι διαφορετικά και να έρχονται και παιχνίδια μαζί με την λαμπάδα, το αυγό και το τσουρέκι και να παραλείπονται τα παπούτσια.

 

Ποιο είναι το δίλημμα της νονάς;

Διαλέγοντας τα δώρα για το βαφτιστήρι και κυρίως την λαμπάδα, η νονά σήμερα έχει να αντιμετωπίσει το δίλημμα: αν θα αγοράσει μια διαφημιζόμενη λαμπάδα που εμπεριέχει παιχνίδια της μόδας για τα παιδιά που τα γνωρίζουν και τα ζητούν ή αν θα πάρει μια παραδοσιακή λαμπάδα στολισμένη με τρόπο παιδικό, παραδοσιακό, καλόγουστο και επίκαιρο.

 

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε