Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ποιοι είναι οι μεγάλοι νικητές της Εurovision. Μάθε τα πάντα για τη ζωή τους

Η μεγάλη νικήτρια της φετινής Eurovision, χρωστά τη νίκη της σε δύο νέα παιδιά που ονειρεύονταν από πολύ παλιά να βρεθούν επάνω στη σκηνή και να αποδείξουν στο ευρωπαϊκό κοινό πόσο αγαπούν τον μουσικό θεσμό και τι μπορούν να προσφέρουν σε αυτόν.

Η μεγάλη νικήτρια της φετινής Eurovision, χρωστά τη νίκη της σε δύο νέα παιδιά που ονειρεύονταν από πολύ παλιά να βρεθούν επάνω στη σκηνή και να αποδείξουν στο ευρωπαϊκό κοινό πόσο αγαπούν τον μουσικό θεσμό και τι μπορούν να προσφέρουν σε αυτόν.

O El και η Nikki ή αλλιώς Eldar και Nigar συναντήθηκαν τυχαία πρινα πό μερικούς μήνες όταν ισοψήφισαν  στην βαθμολογία για τον εθνικό τελικό. Η κρατική τηλεόραση της χώρας αποφάσισε να τους κάνει ντουέτο και να εκπροσωπήσουν έτσι μαζί το Αζερμπαϊτζάν στη Eurovision. Ποιοι είναι όμως οι δύο νικητές;

NIGAR JAMAL
Η Nigar Jamal γεννήθηκε στο Μπακού, την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, στις 7 Σεπτέμβρη του 1980 και ξεκίνησε να το τραγούδι από την ευαίσθητη ηλικία των 5 ετών, και λίγο αργότερα ξεκίνησε μαθήματα πιάνου. Το 1996 αναγνωρίστηκε το ταλέντο της σε δημοφιλή διαγωνισμό της χώρας, όμως επιλογή της ήταν να ασχοληθεί με τις σπουδές της στα οικονομικά και το μανατζμεντ στο Πανεπιστήμιο Baku Khazar, απ’όπου αποφοίτησε το 2001. Το όνειρο να εκπροσωπήσει τη χώρα της στη Eurovision ξεκίνησε από το 2000. όταν ένας Ρώσσος τραγουδιστής και πολύ δημοφιλής στου Αζέρους κατέκτησε την 2η θέση στο διαγωνισμό.

Βέβαια, το Αζερμπαϊτζάν δεν πήρε μέρος στο θεσμό παρά μόνο 8 χρόνια αργότερο το 2008. Τότεη Nigar βρισκόταν ήδη στο Λονδίνο, παντρεμένη να “ασκεί χρέη” καλής νοικοκοιράς και μαμάς για τις δύο κόρες της Jasmin και Saida (Φωτό κάτω).


Παρόλα αυτά όταν έμαθε το περασμένο φθινόπωρο για τον ανοικτό εθνικό διαγωνισμό, δεν δίστασε να πάρει μέρος και να είναι μία από τους δύο νικητές μετο εισητήριο στο χέρι για το Ντίσελντόρφ.

Γι’ αυτό και σήμερα η γλυκιά τραγουδίστρια που πήρε τη νίκη δεν σταματά να λέει πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. “Λίγους μόνο μήνες πριν ήμουν μια νοικοκυρά, αλλά σήμερα είμαι η νικήτρια της Eurovision. Είναι το μεγαλύτερο μου όνειρο!” που έγινε πραγματικότητα θα συμπληρώσουμε εμείς. Όταν τη ρωτούν αν θα επιστρέψει στο Λονδίνο και στη παλιά της ζωή ή θα συνεχίσει την καριέρα της ως τραγουδίστρια στο Αζερμπαϊτζάν απαντά: “Αρχικά θα επισκεφθώ τη χώρα μου για λίγο καιρό. Όμως τώρα μένω μόνιμα στο Λονδίνο και έτσι δεν γνωρίζω ακόμη τι θα συμβεί στο μέλλον. Θα δούμε!”
ELDAR GASIMOV
Ο Eldar Gasimov γεννήθηκε επίσης στο Μπακού το 1989. Από μικρό παιδί του άρεσε να ερμηνεύει και από νωρίς ξεκίνησε να συμμετέχει σε διεθνείς διαγωνισμούς τραγουδιού. Ο παππούς και η γιαγιά του ήταν καλλιτέχνες και αυτό μάλλον επιρέασε τη μετέπειτα πορεία του. Το 2001 ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στο Μουσικό Σχολείο του Μπακού απ’όπου αποφοίτησε με επαίνους. Το 2010 πήρε το πτυχείο του στις Διεθνείς Σχέσεις και αυτή τη στιγμή συνεχίζει σε Μεταπτυχιακές Σπουδές.

Είναι τραγική ειρωνία που η Γερμανία αποτελούσε από πολύ παλιά πόλο έλξης για τον νεαρό Eldar. Έχει εκρδίσει δύο υποτροφίες – μία το 2004 και μία το 2008 – για σπουδές στην Γερμανία, όπου και φοίτησε σπουδάζοντας παράλληλα με τις Διεθνείς Σχέσεις, φωνητικά και υποκριτική.

Όνειρό του; Να λάβει μέρος στη Eurovision όπως και η Nikki. Κατάφερε να ξεχωρίσει μεταξύ 77 συμμετεχόντων παρακαλώ, στο εθνικό τελικό για την ανάδειξη του τραγουδιού κι έτσι έγινε ο ένας από το ντουέτο που έμελλε να φέρει το τρόπαιο στη χώρα του για πρώτη φορά στην ιστορία της Eurovision. “Δεν μας ενδιέφεραν ποτέ τα στοιχήματα” αναφέρει στην πρώτη τους συνέντευξη τύπου μετά τη νίκη ο Eldar. “Εμείς απλώς δουλεύαμε σκληρά επί μήνες και ήμασταν χαρούμενοι με αυτό που κάναμε”

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε