Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Ποιούς θέλουν οι γυναίκες και ποιές θέλουν οι άντρες

Άντρες με θηλυκό πρόσωπο και μελαψό δέρμα κάνουν ”θραύση” στις γυναίκες ενώ οι άντρες ”λειώνουν” μπροστά σε θηλυκά με σαρκώδη χείλη και μεγάλα μάτια.
 

Οι ψυχολόγοι Κρίστοφερ Σαΐντ και Αλεξάντερ Τοντόροφ των πανεπιστημίων Νέας Υόρκης και Πρίνστον, που δημοσιεύουν τη σχετική έρευνα στο αμερικανικό περιοδικό ψυχολογικής επιστήμης “Psychological Science”, σύμφωνα με τη βρετανική “Ντέιλι Μέιλ”, έκαναν πειράματα με δύο ομάδες ανδρών και γυναικών, στους οποίους έδειξαν στην οθόνη χιλιάδες πρόσωπα του αντίθετου φύλου, τα οποία είχαν δημιουργηθεί από ηλεκτρονικό υπολογιστή, έτσι ώστε να έχουν περισσότερα ή λιγότερα αρσενικά ή θηλυκά χαρακτηριστικά.
 
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι περισσότερες γυναίκες προτιμούν άνδρες που από την μια έχουν πιο θηλυκό πρόσωπο και, από την άλλη, πιο αρρενωπό, δηλαδή πιο σκούρο δέρμα, εμφανίζουν δηλαδή μια “σύγχυση” ή μια μεγαλύτερη γκάμα επιλογών στα κριτήρια τους.
 
Οι άνδρες, από την πλευρά τους, δείχνουν μεγαλύτερη προτίμηση σε γυναικεία πρόσωπα με θηλυκά χαρακτηριστικά, ιδίως παχιά χείλη και μεγάλα μάτια, έχουν δηλαδή πιο ενιαία προτίμηση.
 
Σύμφωνα με τους αμερικανούς ψυχολόγους, η έρευνα δείχνει ότι η έλξη στα δύο φύλα δεν είναι διαμετρικά αντίθετη. Όπως είπαν, η ελκυστικότητα ενός προσώπου αποδεικνύεται ότι είναι πιο πολύπλοκη από ό,τι είχαν δείξει προηγούμενες έρευνες.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε