Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Πώς δεν θα παχύνεις στις διακοπές

Μπορείς να κάνεις δίαιτα στις διακοπές χωρίς να αισθανθείς ότι στερείσαι; Και βέβαια…

Είναι καιρός να οργανώσεις τις καλοκαιρινές σου διακοπές. Επιτέλους να περάσεις λίγες ώρες χαλάρωσης, να ξαπλώσεις στην παραλία, να μαυρίσεις, να διασκεδάσεις… αλλά να μην παχύνεις. Συχνά, έχουμε την τάση να τρώμε περισσότερο από όσο χρειάζεται όταν πάμε διακοπές.

Η Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Μαρία Κοκκίνου τονίζει: “Στην  πραγματικότητα, το καλοκαίρι είναι  ιδανική περίοδος για να προσέξει κανείς τη διατροφή του. Οι υψηλές θερμοκρασίες επιβάλλουν ελαφριά κουζίνα και  αρκετούς δροσιστικούς χυμούς, συνήθειες που δεν διαφέρουν πολύ από τις αρχές της σωστής διατροφής”.

Η Μαρία Κοκκίνου σου δίνει μικρές πρακτικές συμβουλές για να κάνεις τις διακοπές μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για σωστή διατροφή και γιατί όχι και απώλεια κιλών.

1. Να  τρως πάντα πρωινό.

Θα ενεργοποιήσεις από νωρίς τις καύσεις του οργανισμού, θα ξεκινήσεις την κινητικότητα του εντέρου και θα καταπολεμήσεις ακόμη και την δυσκοιλιότητα που παρατηρείται συχνά στις διακοπές λόγω αλλαγής περιβάλλοντος.

– Πιες ένα ποτήρι νερό αμέσως μετά το ξύπνημα. Είναι απαραίτητο για την ενυδάτωση του οργανισμού μετά τον ύπνο.  

– Μια  μερίδα γαλακτοκομικού με δημητριακά ολικής αλέσεως. 

– Παραδοσιακή μαρμελάδα ή μέλι της περιοχής θα σε τονώσουν αρκετά και θα σε βοηθήσουν να αποφύγεις λιπαρά σνακ όπως κρουασάν, κασερόπιτες, τυρόπιτες κ.α.

2. Διάλεξε φρέσκα φρούτα και άφθονα λαχανικά.

Όχι μόνο για την υπέροχη μυρωδιά και τη γεύση τους αλλά και γιατί είναι πλούσια σε φυτικές ίνες (προτιμότερο να καταναλώνονται με τη φλούδα) και έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό.

Διάβασε περισσότερα στο TLIFE

 

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε