Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Πώς ένα ημερολόγιο διατροφής θα σε βοηθήσει να χάσεις κιλά

Πώς ένα ημερολόγιο διατροφής θα σε βοηθήσει να χάσεις κιλά

Ένα ημερολόγιο διατροφής θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις τον τρόπο ζωής σου, θα κάνει τη δίαιτα πιο εύκολη και θα σου αποδείξει με… μαθηματική ακρίβεια που κάνεις λάθος και δεν έχεις το ιδανικό βάρος!

“Αγαπητό ημερολόγιο… σήμερα σηκώθηκα με μια πελώρια λαχτάρα για muffin με σοκολάτα”! Φαντάζεσαι τον εαυτό σου να καταγράφει στο χαρτί τα τρόφιμα και τα ποτά που κατανάλωσε μέσα στην ημέρα, όπως σημειώνει τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας; Κι όμως ένα ημερολόγιο διατροφής θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις τον τρόπο ζωής σου, θα κάνει τη δίαιτα πιο εύκολη και θα σου αποδείξει με… μαθηματική ακρίβεια που κάνεις λάθος και δεν έχεις το ιδανικό βάρος! 

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ;

“Ένα ημερολόγιο της διατροφής μπορεί να αποτελέσει τον καλύτερο σύμμαχο στην προσπάθεια σου να χάσεις βάρος” εξηγεί η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη.

– Χάνεις πιο γρήγορα βάρος: Σε πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό American Journal of Preventive Medicine η οποία πραγματοποιήθηκε σε άτομα που προσπαθούσαν να χάσουν βάρος βρέθηκε ότι όσοι κρατούσαν ημερολόγιο διατροφής έχασαν δύο φορές περισσότερο βάρος από όσους δεν κρατούσαν ημερολόγιο. Για όσους έχουν αυξημένο βάρος ένα ημερολόγιο στο οποίο καταγράφουν τα τρόφιμα που καταναλώνουν μπορεί να αποτελέσει ένα δυνατό εργαλείο στην προσπάθεια τους να χάσουν βάρους και να τους βοηθήσει να ανακαλύψουν τις διατροφικές τους συνήθειες και συμπεριφορές.

Μάθε περισσότερα στο TLIFE

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε