Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

“Πώς θα χάσω τα 3 κιλά που με ταλαιπωρούν; Πως θα αποφύγω τη χαλάρωση;” Οι ειδικοί απαντούν…

“Πώς θα χάσω τα 3 κιλά που με ταλαιπωρούν; Πως θα αποφύγω τη χαλάρωση;” Οι ειδικοί απαντούν…

Η ομάδα του Κλινικού Διαιτολόγου Διατροφολόγου Δημήτρη Γρηγοράκη αναλαμβάνει να σου δώσει την απάντηση….

Πώς θα χάσω τα 2-3 κιλά που με ταλαιπωρούν; Υπάρχουν τροφές που πρέπει να αποφύγω αν έχω θυρεοειδή για να μην παχύνω; Τι πρέπει να κάνω μπαίνοντας στην προκλιμακτήριο για να μην πάρω κιλά; Πώς θα αντιμετωπίσω τη χαλάρωση στο δέρμα μετά από απότομη απώλεια κιλών; Οι απορίες σου ψάχνουν απαντήσεις…

Η ομάδα του Κλινικού Διαιτολόγου Διατροφολόγου Δημήτρη Γρηγοράκη αναλαμβάνει να σου δώσει την απάντηση….

Ερώτηση

Καλημέρα σας, είμαι 39 ετών έχω ένα σοβαρό ορμονικό πρόβλημα (απ’ ότι μου έχουν πει είμαι στην προκλιμακτήριο) και θα ήθελα να ρωτήσω τι μπορώ να κάνω ή τι δίαιτα να ακολουθήσω για να χάσω κιλά επειδή όπως καταλαβαίνετε κάνω δίαιτες και γυμναστική και δεν χάνω τίποτα. Νιώθω μονίμως πρησμένη. Υπάρχει τρόπος απώλειας βάρους σε τέτοια περίπτωση ή να κινηθεί λίγο ο μεταβολισμός μου? Ευχαριστώ πολύ!

Χριστίνα

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αγαπητή Χριστίνα! Οι παρακάτω συμβουλές μου θα σε βοηθήσουν τα χάσεις το βάρος σου, αλλά και να εφαρμόσεις κάποια tips που είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού σε καταστάσεις προ-κλιμακτηρίου.

 

–     Να αποφεύγεις τρόφιμα με αυξημένο γλυκαιμικό δείκτη, όπως μπρόκολο, λάχανο, παντζάρια, κουνουπίδι, πατάτες.

–     Να καταναλώνεις μέχρι 2 φρούτα την ημέρα.

–     Να καταναλώνεις τρόφιμα ολικής αλέσεως.

–     Να καταναλώνεις 2 μερίδες γαλακτοκομικών ημερησίως.

–     Να καταναλώνεις 2 φλ. πράσινο τσάι και 1,5 lt νερό ημερησίως για να ενεργοποιηθεί ο μεταβολισμός σου.

–     Να μειώσεις την κατανάλωση αλατιού, λόγω κατακράτησης υγρών που προκαλεί.

–    Τα Ω-3 λιπαρά οξέα, το φολικό οξύ και η βιταμίνη D, περιορίζουν την κατάθλιψη, που πολλές φορές εμφανίζεται στην  εμμηνόπαυση. Πηγές αυτών αποτελούν οι λιναρόσποροι, αναποφλοίωτοι σπόροι, πράσινα λαχανικά, χυμός πορτοκάλι, λιπαρά ψάρια και εμπλουτισμένα γαλακτοκομικά προϊόντα και η μαλακή μαργαρίνη.

–    Η βιταμίνη Ε αποτρέπει την εμφάνιση οιδήματος στο στήθος. Πηγές αποτελούν τα αμύγδαλα, το αβοκάντο, τα φυτικά έλαια, η μαλακή μαργαρίνη και οι λιναρόσποροι.

–   Το σίδηρο είναι απαραίτητο στην εμμηνόπαυση και βρίσκεται στο κόκκινο κρέας, στα όσπρια, στο σπανάκι και στα δημητριακά.

–   Το ασβέστιο μειώνει τις εξάψεις και βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα, στους ξηρούς καρπούς, στα πράσινη φυλλώδη λαχανικά και σε λιπαρά ψάρια.

–   Τέλος, 30 λεπτά άσκηση ημερησίως είναι πολύ σημαντική σε αυτή τη περίπτωση

Αθηνά Ρούντου

Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, BSc

Ερώτηση

Καλησπέρα σε όλους. Είμαι 30 χρόνων με ύψος 1.69μ. και ζυγίζω 61 κιλά. Πριν 2 χρόνια απέκτησα το πρώτο μου παιδί. Στην εγκυμοσύνη πήρα 18 ολόκληρα κιλά αλλά κατάφερα στους 3 μήνες με δίαιτα απο διαιτολόγο να τα χάσω. Τώρα πασχίζω να μείνω στα ίδια κιλά, αλλά για να τα διατηρήσω προσέχω συνεχώς τα πάντα. Ηθελα να ρωτήσω τι μπορώ να κάνω, εκτός απο γυμναστήριο στο οποίο δεν προλαβαίνω να πάω, για να ενεργοποιήσω τον μεταβολισμό μου. Εχω την εντύπωση πως με τις ποσότητες και τα είδη που τρώω θα έπρεπε να είμαι πολύ πιο αδύνατη. Βασικά είμαι ικανοποιημένη με το βάρος μου αλλά έχω κουραστεί απο την προσπάθεια. Ευχαριστώ πολύ…

Δέσποινα

Διάβασε περισσότερα στο TLIFE

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε