Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Πόσο καλός νονός ή νονά είσαι;

Πόσο καλός νονός ή νονά είσαι;

Ποια είναι η σχέση σου με το βαφτιστήρι σου και με ποια ζώδια θα τα πας καλά;

Το Πάσχα είναι η χαρά ή, καμιά φορά, ο βραχνάς των νονών. Λαμπάδα, δώρο, σοκολατένιο αυγό, παπουτσάκια για το βαφτιστήρι… Μερικοί λατρεύουν την όλη διαδικασία. Παίρνουν το βαφτιστήρι από το χεράκι και απολαμβάνουν βόλτα στα μαγαζιά. Άλλοι, σαν τον πρωταγωνιστή της γνωστής διαφήμισης του πολυκαταστήματος παιχνιδιών, πανικοβάλλονται και συχνά φορτώνουν την υποχρέωση στη σύντροφό τους ή στη μαμά του παιδιού («διάλεξε μωρέ κάτι εσύ, που ξέρεις καλύτερα…»).

 

Αλλά το να είσαι νονός δεν είναι φυσικά μόνο πασχαλινή υπόθεση. Αντίθετα είναι μια από τις πιο στενές σχέσεις που μπορεί να δημιουργήσει κανείς με ένα παιδί. Ακόμα κι αν ο ρόλος του «πνευματικού πατέρα» ή «πνευματικής μητέρας» έχει ατονήσει στην εποχή μας, υπάρχει ο ρόλος του έμπιστου ενήλικα, ενός είδος θείου ή θείας, ενός μεγάλου φίλου που θα είναι σε μόνιμη βάση κοντά στο παιδί και όχι μόνο στα τυπικά.

 

Έτσι, το να βαφτίσεις ένα παιδί, δεν είναι μόνο το… show της κολυμπήθρας αλλά μια ισόβια σχέση, ένας δεσμός που δεν πρέπει να λύνεται ποτέ. Αλήθεια, εσύ τι είδους νονός-νονά είσαι ή θα γινόσουν; Ανάλογα με το ζώδιό σου, η αστρολογία μπορεί να σου δώσει μερικές απαντήσεις.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε