Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Ρεπορτάζ TLIFE: Όταν ο πελαργός… φτάνει στη Bουλή!

Η Νάντια Γιαννακοπούλου, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό Μεσσηνίας και η Μίκα Ιατρίδη, βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας μιλούν στο TLIFE για την μητρότητα που άλλαξε τις ζωές τους και τον ρόλο της εργαζόμενης μητέρας στις μέρες μας.

Ο πελαργός τους επόμενους μήνες θα φτάσει στην πόρτα της Βουλής! Η βουλευτής του Πασόκ Νάντια Γιαννακοπούλου και η Μίκα Ιατρίδη της Νέας Δημοκρατίας, διανύουν τον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης τους και σε λίγο καιρό θα κρατούν τα παιδιά τους αγκαλιά!

To ΤLIFE επικοινώνησε με τις δύο βουλευτίνες οι οποίες μας μίλησαν για το πώς τους φαίνεται ότι ενώ βρίσκονται στην καλύτερη φάση της ζωής τους, έχουν στους ώμους τους την ευθύνη του λαού. Πώς συνδυάζεται η εγκυμοσύνη με την πολιτική;

Για την Μίκα Ιατρίδη, που παντρεύτηκε τον σύζυγό της Χάρη Αγγελόπουλο το περασμένο καλοκαίρι, η εγκυμοσύνη είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία! Τον Ιανουάριο θα γεννήσει το πρώτο της παιδί και όπως αναφέρει η στιγμή που πληροφορήθηκαν για το νέο μέλος της οικογένειάς τους, ήταν συγκλονιστική! “Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη εμπειρία και ως πρωτόγνωρη, είναι ιδιαίτερα συγκλονιστική, όπως συγκλονιστική για εμάς, (το σύζυγό μου κι εμένα) ήταν η στιγμή που πληροφορηθήκαμε για την εγκυμοσύνη και για πρώτη φορά ακούσαμε την καρδούλα του στον υπέρηχο. Είναι αλήθεια πως δε μπορέσαμε ούτε να συγκρατηθούμε, ούτε να κρύψουμε τα δάκρυά μας. Ήταν από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μου και από την ημέρα εκείνη, άλλαξαν τα πάντα”, δηλώνει στο TLIFE.

Η κ. Ιατρίδη και ο σύζυγός της περιμένουν με ανυπομονησία να γεννηθεί το μωρό τους, στο οποιο σύμφωνα με τα λεγόμενα της βουλευτού, έχουν να δώσουν πολλή αγάπη! Η ίδια πιστεύει πολύ στον θεσμό που λέγεται οικογένεια, ενώ θεωρεί πως η γέννηση ενός παιδιού είναι το πλέον σημαντικό δημιούργημα! Η ίδια συμπληρώνει πως το θέμα της μητρότητας σήμερα, δεν έχει μονοδιάστατη έννοια σε αντίθεση με το παρελθόν και θεωρεί πως τον ρόλο της μητέρας ως πλεόν σημαντικό για την ζωή μιας γυναίκας. “ Μια γυναίκα στην εποχή μας, δεν είναι μόνο μητέρα και σύζυγος. Είναι επαγγελματίας και μάλιστα επιτυχημένη. Καθώς οι κοινωνίες προοδεύουν, η μητρότητα εξελίσσεται και εντάσσεται σε νέα μοντέλα“, συμπληρώνει.

Για την Κ. Νάντια Γιαννακοπούλου, η εγκυμοσύνη δεν είναι πρωτόγνωρη εμπειρία, αφού δυο χρόνια πριν έφερε στον κόσμο την πρώτη της κορούλα, την Κατερίνα. Ωστόσο, τα συναισθήματα της παραμένουν το ίδιο δυνατά για τον ερχομό της δέυτερης κόρης της. Η βουλευτής είναι ενθουσιασμένη και πολύ χαρούμενη δηλώνει στο TLIFE “Πάντα το να περιμένεις ένα παιδί, σου δημιουργεί ισχυρά αισθήματα αισιοδοξίας, χαράς, ικανοποίησης, γεμίζεις ως άνθρωπος και βεβαίως και άγχους από την άλλη πλευρά, γιατί οι οι ευθύνες είναι τεράστιες”.

Η κ. Γιαννακοπούλου παραδέχεται πως η μητρότητα έφερε πολύ μεγάλη αλλαγή στην ζωή της. “Σίγουρα η αλλαγή είναι
τεράστια. Είναι συγκλονιστική. Πλέον μαθαίνεις και βάζεις τον εαυτό σου σε δέυτερη μοίρα. Η ζωή σου, χωρίς βέβαια να απαρνήσαι τον ίδιο σου τον εαυτό, αλλά η ζωή σου περιστρέφεται γύρω από το μεγάλωμα του παιδιού σου και τι περισσότερο μπορείς να προσφέρεις στο παιδί σου για να το κάνεις πιο ολοκληρωμένο, πιο γεμάτο, πιο σωστό άνθρωπο. Ακόμη και στην πολιτική πλέον οποιες αποφάσεις πρέπει να πάρεις, καταλαβαίνεις πως ό,τι κάνεις, το κάνεις για να ζήσουν τα παιδιά όλου του κόσμου σε μια καλύτερη κοινωνία”
, αναφέρει.

Βέβαια, δηλώνει τυχερή αφού βρίσκει την απόλυτη στήριξη του συζυγού της Αλέξανδρου Μουμούρη, αλλά και της μητέρας της. “Τολμώ να πω πως κάποιες φορές κάνει και περισσότερα πράγματα, απ’ότι κάνω εγώ ως μαμά. Είναι ένας υπέροχος μπαμπάς και πολύ υποστηρισκτικός τώρα και με την εγκυμοσύνη.Θα ασχοληθεί με ό,τι έχει να κάνει με το παιδί μας και την ανατροφή Του. Από τα πολύ απλά πράγματα, από το να το αλλάζε και να το κάνει μπάνιο μέχρι να το πάμε βόλτα. Σαφώς έχω και τεράστια βοήθεια από το σπίτι μου. Έχω μια υπέροχη μαμά, που χωρίς αυτή δεν θα μπορούσα να τα βγάλω πέρα. Νομίζω πως γενικά οι περισσότερες Ελληνίδες μαμάδες που εργάζονται, που έχουν την βοήθεια της γιαγιάς μπορούν να το καταλάβουν απόλυτα.

Από την άλλη η κ. Ιατρίδη μιλάει για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η σύγχρονη μητέρα. “Είναι γεγονός ότι η πολιτεία
δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία στη γυναίκα, στη μητέρα, την εργαζόμενη και τις αυξημένες υποχρεώσεις. Δεν έχει δώσει κίνητρα προκειμένου να λυθεί το δημογραφικό πρόβλημα στη χώρα μας. Ως πολιτικοί, οφείλουμε να δίνουμε λύσεις στους οικογενειακούς προβληματισμούς, να σεβόμαστε τα οικογενειακά δικαιώματα. Διότι η μητρότητα θεωρείται «κοινωνική θητεία
“.

Παράλληλα, η Νάντια Γιαννακοπούλου μιλάει για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μητέρες πολιτικοί. “Εμείς ανήκουμε και σε ένα ιδιότυπο καθεστώς, που απ’ότι γνωρίζω δεν προβλέπεται να πάρουμε καμία γονική άδεια. Ουσιαστικά θα γεννήσουμε και μετά από λίγες μέρες θα πρέπει να είμαστε ξανά πίσω στις επάλξεις. Αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο, ειδικά για τον πρώτο καιρό, που το παιδί χρειάζεται και θηλασμό. Την πρώτη μου κόρη την θήλαζα 7 μήνες αποκλειστικά, θα προσπαθήσω και στο δέυτερο παιδί μου, αλλά με πολύ μεγαλύτερη δυσκολία”.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε