Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

RESPECT! Φόρος Τιμής στις γυναίκες που άλλαξαν τη μόδα! Πρέπει να τις γνωρίζεις…

RESPECT! Φόρος Τιμής στις γυναίκες που άλλαξαν τη μόδα! Πρέπει να τις γνωρίζεις…

Γυναίκες που άνοιξαν το δρόμο στη μόδα… Μορφές, ισχυρές προσωπικότητες στις οποίες οφείλουμε τη σημερινή μόδα! Respect…

Φέτος γιορτάζουμε την 100η Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας! Από το 1911 μέχρι το 2011 η θέση της γυναίκας έχει βελτιωθεί σε σημαντικό βαθμό αλλά ακόμα παραμένουν ανισότητες όπως η φτώχια που πλήττει περισσότερο τις γυναίκες, η διαφορά στην αμοιβή σε σχέση με τους άντρες, οι δυσκολίες στην αγορά εργασίας και η προστασία της μητρότητας.

Ποιος είναι όμως ο ρόλος της γυναίκας στο χώρο της μόδας; Ποιες είναι οι σημαντικότερες φιγούρες που επηρέασαν τη ρομαντική εξέλιξή της σε όλο τον κόσμο;

Gabrielle Bonheur “Coco” Chanel (19 Αυγούστου 1883 – 10 Ιανουαρίου 1971)

To όνομά της φέρνει αβίαστα στο μυαλό συνειρμούς πολυτέλειας και υψηλής ραπτικής! Πολλές από τις ιδέες που εισήγαγε στο χώρο της μόδας, στάθηκαν αφετηρίες για διαχρονικά κομμάτια που κάθε γυναίκα έχει στη ντουλάπα της όπως το L.B.D..

Η Coco Chanel ήταν ο πρώτος άνθρωπος από την υψηλή ραπτική που κατάφερε να μπει στη λίστα των Τimes με τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους στον πλαντήτη! Εισήγαγε καινοτομίες όπως τα ανδρόγυνα σχέδια στα γυναικεία ρούχα ενώ πολύ γρήγορα κατάφερε να αποκτήσει πιστή πελατεία στην Αγγλία και την Αμερική.

Διάβασε περισσότερα στο TLIFE

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε