Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Σε τραβάει το δέρμα σου από το κρύο; Έχεις φαγούρα; Δες εδώ γιατί και πώς θα το αντιμετωπίσεις!

Σε τραβάει το δέρμα σου από το κρύο; Έχεις φαγούρα; Δες εδώ γιατί και πώς θα το αντιμετωπίσεις!

Η πρόληψη είναι η καλύτερη αντιμετώπιση! Αλλά πραγματικά, ποια από εσάς εκεί έξω κάνει προτού πάθει;

Εκεί περίπου στο Νοέμβριο τα περιοδικά και τα beauty sites γεμίζουν με συμβουλές για να προστατέψεις την επιδερμίδα σου ΟΤΑΝ ΘΑΑΑΑ έρθει το κρύο. Κι εδώ φυσικά, σε προειδοποιήσαμε πολλές φορές για το τι πρέπει να κάνεις. Αλλά, αλήθεια: εσύ όταν έρχεται Φθινόπωρο ή ακόμη χειρότερα, Χειμώνας αγοράζεις άλλη ενυδατική σώματος από αυτή που είχες το καλοκαίρι; Το ξέρουμε όλες: η πρόληψη είναι η καλύτερη αντιμετώπιση. Αλλά τι γίνεται όταν δεν κάναμε τίποτα για να προλάβουμε το κρύο και φτάνουμε με 0 βαθμούς να βλέπουμε τα πόδια μας ξερά να μας φαγουρίζουν από το κρύο, τις παρανυχίδες μας τόσο σκληρές (επίσης, συμβαίνει από το κρύο), τα νύχια μας να σπάνε, και τα μαλλιά μας να έχουν νιφάδες χιονιού (οι οποίες δεν βγαίνουν από τον ουρανό αλλά από το κεφάλι μας;).

Παρακάτω θα βρεις συμβουλές που κάνουν πραγματικά δουλειά για τα παιδιά που δεν… μαγείρεψαν πριν πεινάσουν, από την δερματολόγο- αισθητική ιατρό των stars, Μάργκυ Καπελάρη

Γιατί σκάει το δέρμα μας στο κρύο;
Το κρύο καταστρέφει την πανοπλία του δέρματός μας. Δηλαδή, καταστρέφει τα φυσικά λιπίδια που έχει το δέρμα για να κρατάει την ελαστικότητά του και να κρατάει τα κερατινοκύτταρα ενωμένα, να μην σπάνε. Αλλά όταν εμείς κάνουμε πολύωρα μπάνια ή το νερό με το οποίο πλενόμαστε έχει πολλά άλατα, το δέρμα μας καταστρέφεται. Κι ένα κατεστραμμένο δέρμα αισθάνεται πιο έντονα το κρύο, τυχόν τραυματισμοί αργούν να κλείσουν, αισθανόμαστε αυτή την πολύ έντονη φαγούρα του σκασμένου δέρματος και μπορεί να ξεκινήσουν αλλεργίες.

Μάθε περισσότερα στο TLIFE

 

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε