Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Στο facebook λέμε πάντα την αλήθεια!

Στο facebook λέμε πάντα την αλήθεια!

Έρευνα του τμήματος ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Τέξας δείχνει ότι οι χρήστες του δημοφιλούς δικτυακού τόπου είναι ειλικρινείς!

1.844.960 Έλληνες έχουν προφίλ στο facebook. Πολλοί από αυτούς περνάνε πολλές ώρες καθημερινά και επικοινωνούν με πραγματικούς και διαδικτυακούς φίλους. Πόσο “αληθινοί” είναι όμως αυτοί οι φίλοι; Πόσα από αυτά που γράφουν είναι αυτά που πραγματικά πιστεύουν; Κάποιοι θα έσπευδαν να πουν ότι οι περισσότεροι δίνουν μια ψευδή, εξιδανικευμένη εικόνα του εαυτού τους…Κι όμως η αλήθεια φαίνεται να είναι διαφορετική…


Sam Gosling

Έρευνα του καθηγητή ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο του Τέξας Sam Gosling δείχνει ότι οι χρήστες του facebook  παρουσιάζουν πλέον την πραγματική εικόνα του εαυτού τους.Στην αρχή ο Gosling και οι συνεργάτες του πίστευαν ότι τα αποτελέσματα της έρευνάς τους θα ήταν ακριβώς τα αντίθετα αλλά έπεσαν έξω.. Οι περισσότεροι fun του facebook  λένε αλήθειες στο προφίλ τους τόσο για τον εαυτό τους, όσο και για τα “πιστεύω'”τους.

Bέβαια αν σκεφτούμε ότι αυτή τη στιγμή σε όλο τον πλανήτη χρησιμοποιούν το facebook 350 εκατομμύρια άνθρωποι πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί, παρά τα θετικά αποτελέσματα  της έρευνας.

Αλήθεια εσείς έχετε πει όλη την αλήθεια στο faceboook; Η μήπως όχι;

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε