Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Συνταγές για Χριστουγεννιάτικες νοστιμιές!

Συνταγές για Χριστουγεννιάτικες νοστιμιές!

Μικρό σπίτι, μεγάλη γιορτή! Εύκολες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο μπουφέ! Κάθε μέρα μέχρι τα Χριστούγεννα μία νόστιμη ιδέα από το NewsIt!

 

Φέτος τολμήστε να μετατρέψετε το παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σε ένα γιορτινό μπουφέ με gourmet νοστιμιές, που φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα. Μετά τα σου με μους σολωμού,σήμερα θα φτιάξουμε κεφτεδάκια χοιρινά με σάλτσα δυόσμου, και θα πρωτοτυπήσουμε σερβίροντας ατομική σαλάτα σε ποτήρια του ουίσκι!

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ: Εντυπωσιακός και πρωτότυπος γιορτινός μπουφές

ΙΔΕΑ ΔΕΥΤΕΡΗ:

Κεφτεδάκια χοιρινά με μαραθόσπορο σε σάλτσα δυόσμου 

Για να φάνε 6 άτομα,χρειαζόμαστε τα εξής υλικά:
 

*500 γραμμάρια χοιρινος κιμάς περασμένος 2 φορές από τη μηχανή
*ένα μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
*ένα αυγό
*ένα κουταλάκι του γλυκού μαραθόσπορους κοπανισμένους
*μισο κουταλάκι του γλυκού κανέλα και γαρύφαλλο σε σκόνη
*πιπέρι καγιέν τριμμένο
*αλάτι
*4 κουταλιές της σουπας καλαμποκάλευρο
*1 κουταλιά ελαιόλαδο

*Βάζουμε τον κιμα το κρεμμύδι το αυγό το λάδι τα μπαχαρικά και ζυμώνουμε καλά.

*Αφήνουμε καλά κλεισμένο με μεμβράνη τον κιμά για 1 ώρα στο ψυγείο.
*Πλάθουμε μικρούς στρογγυλούς κεφτέδες , τους περνάμε από το καλαμποκάλευρο και τηγανίζουμε.
*Τους βγάζουμε τρυπητή κουτάλα και τους απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν
   τους σερβίρουμε όπως έχουν η καλύτερα για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα τους περνάμε σε ξυλάκια.
*Ετοιμάζουμε το ντιπ ανακατεύοντας δύο κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιχτό δυο κουταλιές της σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο, ξύσμα από μισό λεμόνι ακέρωτο,αλάτι και 2 κουταλιές λάδι.
*Αν είστε ακόμα πιο… μερακλήδες ,μπορείτε να ετοιμάσετε ένα χειροποίητο πέστο ή μπορείτε να πάρετε ένα έτοιμο από το σούπερ μάρκετ.

Για να εντυπωσιάσουμε και για να μπορέσουν οι φίλοι μας να απολαύσουν τη σαλάτα τους χωρίς να ανακατευτεί με τα υπόλοιπα φαγητά, σας προτείνουμε μια πρωτότυπη ιδέα σερβιρίσματος.

ΙΔΕΑ ΤΡΙΤΗ
Ατομική σαλάτα σε ποτήρι  

Ανακατεύουμε σε ένα βαθύ μπολ ένα μαρούλι ψιλοκομμένο, 2 αντίβ, 2 καρότα τριμμένα, μισό φλιτζάνι του τσαγιού ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι και ένα πορτοκάλι καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια.
 
Σε ένα βαζάκι βάζουμε μια κουταλιά της σούπας μουστάρδα απαλή, δυο κουταλιές του γλυκού μέλι τρεις κουταλιές της σούπας μηλόξυδο 8 κουταλιές ελαιολαδο, αλατοπίπερο και τα χτυπάμε καλά.
 
Μοιράζουμε τη σαλάτα στα ποτήρια  του ουίσκι και περιχύνουμε τη βινεγκρέτ ακριβώς πριν σερβίρουμε. 

Αύριο θα ολοκληρώσουμε το Χριστουγεννιάτικο μπουφέ με κεκάκια με γραβιέρα και σύκο και μεζέδες με κρεατικά πάντα “δοσμένα” με πρωτότυπο τρόπο.

 
 

 
 

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε