Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Τα μυστικά του σουτιέν και τα εσώρουχα που… κολακεύουν!

REUTERS
Τα εσώρουχα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην εμφάνισή σας, γιατί αποτελούν τη… βάση. Ποια είναι τα μυστικά για ένα σέξι λουκ και τι σας κολακεύει…
Αν δεν έχουν σωστή εφαρμογή μπορούν να σας χαλάσουν εντελώς το λουκ, ενώ τα κολακευτικά εσώρουχα μπορούν να αναδείξουν το σώμα σας με τρόπους που δεν φαντάζεστε, με αποτέλεσμα ακόμα και το πιο απλό ντύσιμο να δείχνει προσεγμένο.
 
Ο ρόλος του σουτιέν είναι να ανασηκώνει το στήθος, ώστε να δείχνει πιο λεπτή η μέση. Φυσικά πρέπει να είναι άνετο και το κυριότερο να είναι το σωστό μέγεθος.

REUTERS

 
Ελέγξτε το σουτιέν σας με τον εξής απλό τρόπο:
 
Παρατηρήστε το κέντρο του σουτιέν: όταν εφάπτεται εντελώς με το στέρνο σας, τότε το μέγεθος είναι σωστό, ενώ αν υπάρχει κενό, τότε σημαίνει ότι είναι μικρό. Σε αυτή την περίπτωση, σίγουρα θα σας έχει ενοχλήσει και το σύρμα που δεν βρίσκεται στη σωστή θέση.
 
Παρατηρήστε και την πλάτη του σουτιέν: μήπως σκαρ­φαλώνει προς τα πάνω και σχηματίζει τσακίσεις;
 
Σε αυτήν την περίπτωση αν έχετε μικρό στήθος οι μπρετέλες θα φεύγουν από τη θέση τους, ενώ αν έχετε μεγάλο στήθος οι μπρετέλες θα πιέζουν τους ώμους σας επειδή σηκώνουν όλο το βάρος του στήθος. Για να καταλάβετε αν έχετε ρυθμίσει σωστά τις μπρετέλες, δοκιμάστε να τις ανασηκώσετε λίγο από τους ώμους. Αν σηκώνονται πάνω από δυο εκατοστά, τότε πρέπει να τις σφίξετε περισσότερο.

REUTERS

 
 
Τα μυστικά του σουτιέν:
 
 Για μια ολοκληρωμένη γκαρνταρόμπα χρειάζεστε δύο σουτιέν στο χρώμα του δέρματος και ένα μαύρο.
 Τα λευκά σουτιέν φαίνονται κάτω από όλα τα ρούχα, κάτι καθόλου κομψό.
 Αποφύγετε σε κάθε περίπτωση να φορέσετε λευκό σουτιέν κάτω από λευκό ή μαύρο πουκάμισο.
Το σουτιέν στο χρώμα του δέρματος είναι πάντα η καλύτερη επιλογή.
Για να κρατήσουν περισσότερο τα σουτιέν σας φροντίστε να τα εναλλάσσετε συχνά: φοράτε το ένα ενώ πλένετε το άλλο και αφήνετε το τρίτο να «ξεκουραστεί». Μη φοράτε δύο συνεχόμενες μέρες το ίδιο σουτιέν, ώστε να έχει χρόνο η ελαστίνη να επανέλθει.
Ο καλύτερος τρόπος για να πλύνετε τα σουτιέν σας είναι στο χέρι με σαπούνι για ευαίσθητα ρούχα γιατί το πλυντήριο φθείρει τις ίνες με αποτέλεσμα να χάνουν το σχήμα τους πιο γρήγορα.
Κάθε ρούχο χρειάζεται το δικό του τύπο σουτιέν, οπότε φροντίστε να επιλέξετε εκείνο που ταιριάζει.
REUTERS

Σουτιέν που φέρνουν τα κάτω – πάνω
 
Σήμερα υπάρχουν πολλά μοντέλα σουτιέν στην αγορά, για όλες τις απαιτήσεις:
 
– Aνορθωτικά- κάνουν το στήθος να φαίνεται πιο στητό και ταιριάζουν ιδιαίτερα σε βαθύ ντεκολτέ φορέματα ή μπλουζάκια.
– Σουτιέν που κάνουν το πλούσιο στήθος να δείχνει πιο μαζεμένο, ενώ παράλληλα το αναδεικνύει κολακευτικά.
– Ενισχυμένα: δίνουν αρμονικό σχήμα στο στήθος, χωρίς να προσθέτουν όγκο και ταιριάζουν ιδιαίτερα με τα κολλητά μπλουζάκια και τα πλεκτά.
– Σουτιέν με σύρμα: όπως και τα ανορ­θωτικά, στηρίζουν και ανασηκώνουν το στήθος και ταιριάζουν στα ντεκολτέ .
– Αθλητικό σουτιέν: χωρίς κούμπωμα, είναι μελετημένο για να στηρίζει το στήθος όταν κάνετε σωματική άσκηση και είναι άνετο και ελαφρύ.
– Σουτιέν με μπροστινό κούμπωμα: κολακεύουν περισσότερο το ντεκολτέ και κάνουν το μικρό στήθος να δείχνει πιο πλούσιο.
– Στράπλες: ορισμένες φορές είναι απαραίτητα, αλλά σίγουρα σε καμία περίπτωση δεν προσφέρουν την απαραίτητη στήριξη στο στήθος. Αν χρειάζεστε οπωσδήποτε ένα στράπλες σουτιέν, προτιμήστε το μπούστο, που προσφέρει πιο ολοκληρωμένη στήριξη στο στήθος, ενώ παράλληλα τονίζει και τη μέση.

Από την εφημερίδα “Έθνος”

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε