Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Τα παιδικά βιβλία του καλοκαιριού του

Η αλήθεια είναι ότι το καλοκαίρι τα παιδιά θέλουν βόλτες, παιχνίδι και ελευθερία, η αλήθεια όμως επίσης είναι ότι χρειάζονται και κάποιες ώρες γαλήνης και ξεκούρασης, και αυτά και εσείς…

Τα βιβλία είναι μια όμορφη συντροφιά. Είναι όμως και μια “παρεούλα” που τη μαθαίνεις από τη μικρή σου ηλικία. Η σχέση μας με τα βιβλία ορίζεται ακριβώς τότε… Μάθε το μικρό σου λοιπόν να αγαπάει τα ταξίδια στις εικόνες και στον γραπτό λόγο, γαργάλησε τη φαντασία του με όμορφες προτάσεις που θα βρεις στα ράφια των βιβλιοπωλείων!

Old Time Classics!
Βιβλία που διαβάσαμε και αγαπήσαμε και ήρθε η ώρα να τα διαβάσουν και τα παιδιά μας.

Το Καπλάνι της Βιτρίνας, ο Μεγάλος Περίπατος του Πέτρου, Κοντά στις Ράγιες και όλα τα υπόλοιπα υπέροχα και πολυδιαβασμένα βιβλία της Άλκης Ζέη (Εκδόσεις Μεταίχμιο)

Ο Θησαυρός της Βαγίας, το Ψέμα και πολλά ακόμα από τα παλαιότερα αλλά και τα νεότερα έργα της πολυαγαπημένης Ζωρζ Σαρρή (Εκδόσεις Πατάκης)

Τα χιουμοριστικά!
«Εύπεπτα», έξυπνα, πραγματικά διασκεδαστικά, θα χαρίσουν πολλές ώρες γέλιου στα παιδιά σας. Κι αν σας πιάσει κανείς να τα διαβάζετε κι εσείς, μην ντραπείτε. Το γέλιο δεν γνωρίζει ηλικία!

Ο θαυμαστός κόσμος του Τομ Γκέιτς, της Liz Pitchon, μτφρ. Χαρά Γιαννακοπούλου, από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Για παιδιά 9-12 ετών. Ένα εντεκάχρονο πειραχτήρι, καταγράφει σε ένα ξεκαρδιστικό ημερολόγιο τις μικρές και τις μεγάλες του σκανταλιές.

Οι Ανύπαρκτες, της Έιμι Ίγκνατοφ, μτφρ. Μαλβίνα Αβαγιανού, από τις Εκδόσεις Ψυχογιός. Για παιδιά από 10 ετών και πάνω. Τα τρελά κατορθώματα των δυο κολλητών φιλενάδων, που θέλουν σώνει και καλά να σπάσουν τον κώδικα των Σταρ του σχολείου.

Δες περισσότερες προτάσεις για παιδικά βιβλία στο TLIFE

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε