Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Τα τακούνια που “σκοτώνουν”! Ο Dukas μιλάει στο TLIFE για την Άνοιξη στα παπούτσια

Είναι φετίχ, είναι εμμονή! Είναι τα ψηλά τακούνια που κόβουν την ανάσα των γυναικών, βάζουν φωτιά επιθυμίες τους και φέρουν ελληνική υπογραφή!

Το όνομά του είναι απόλυτα συνυφασμένο με την πολυτέλεια και το υψηλό design. Κάθε κομμάτι είναι ένα έργο τέχνης, ένα βήμα της μόδας μπροστά, ένα βήμα πάνω σε 14 εκατοστά. Το ταλέντο του είναι ένα εθνικό εξαγώγιμο προϊόν και τα κομμάτα που σχεδιάζει τυγχάνουν υψηλής αναγνωρισιμότητας σε όλον τον κόσμο.

Σταρ παγκόσμιου βεληνεκούς όπως η Rihanna και η Jennifer Lopez έχουν φορέσει κομμάτια του ενώ Ελληνίδες πρωταγωνίστριες της showbiz όπως η Ελένη Μενεγάκη τα φοράνε καθημερινά.

Ποιες είναι οι αφορμές έμπνευσης για την νέα συλλογή; Από πού άντλησες τα χρώματα; Τι υλικά έχεις επιλέξει;

Είναι μια συλλογή με πολλά χρώματα. Το aqua είναι ένα από τα αγαπημένα μου χρώματα και θεωρώ ότι δεν μπορεί να υπάρξει κάτι καλύτερo για το καλοκαίρι. Ειδικά το συγκεκριμένο aqua, είναι ένα χρώμα που δεν είναι έτοιμο, το έχουμε φτιάξει εμείς και είναι εμπνευσμένο από το κουτί των Tiffany’s. Κάθε φορά που βλέπετε ένα πολύ έντονο χρώμα στη συλλογή μου είναι panton φτιαγμένο και κατοχυρωμένο από εμάς. Δουλεύουμε και με σμαραγδί, nude και φυσικά τις ρίγες. Γενικά, η συλλογή και οι φόρμες κινούνται στα late ’60s και ’70s.

Βέβαια υπάρχουν και πολλά σύγχρονα στοιχεία όπως το ξύλινο τακούνι στιλέτο μέσα σε plexiglass και οι φιάπες που έχουν ένα φουτουριστικό touch. Τα ριγέ θυμίζουν ξαπλώστρες και ομπρέλες σε παραλία. Έχω χρησιμοποιήσει μεταλλικό δέρμα σε 5 αποχρώσεις, κάτι που θυμίζει λίγο μαροκέν. Τέλος, υπάρχουν ψάθες και ειδικά κερωμένα υφάσματα που θυμίζουν ιστιοπολοία

Που βρίσκεις τις πρώτες ύλες;

Δυστυχώς δεν είναι ελληνικά! Τα βρίσκουμε στην Ιταλία αλλά και μερικά τα κατασκευάζουμε εμείς όπως το τακούνια μέσα στο plexiglass και το μεταλλικό δέρμα στο κοδρόνι.

Για ποιους λόγους έχεις αφοσιωθεί μόνο σε αξεσουάρ; Θα σκεφτόσουν να κάνεις ένα μεγαλύτερο “άνοιγμα” στην ένδυση;

Από την αρχή όλης της ιστορίας έκανα παπούτσια. Κάποια στιγμή έκανα μια short συλλογή από ρούχα, αλλά τα αξεσουάρ είναι και μια πιο προσωπική ιστορία. Δηλαδή και εγώ όταν κάνω shopping τους δίνω πολύ μεγαλύτερη έμφαση. Ακόμα και ο τρόπος που θα ντυθώ, ειδικά στην περίοδο που ζούμε, επικεντρώνεται στα αξεσουάρ. Δεν θα κάνω ποτέ “εκπτώσεις” σε μια τσάντα ή στα παπούτσια. Σε ένα παντελόνι όμως θα κοιτάξω την ποιότητα και όχι το brand. Πιστεύω ότι ένα παπούτσι ή μια τσάντα όταν είναι φτηνό -με την έννοια της ποιότητας και του design- φαίνεται. Πολλές φορές βλέπω κοπέλες με ένα jersey μαύρο φόρεμα H&M, τις πλησιάζω στα πέντε μέτρα και δεν το καταλαβαίνω. Αντίθετα μια τσάντα από πλαστικό δέρμα θα φαίνεται! Τα αξεσουάρ είναι τα μικρά κομμάτια του παζλ μιας εμφάνισης, οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.

Πολλές φορές περνάνε από το μυαλό μου διάφορα πράγματα, σκέφτομαι ότι θα μου άρεσε να φτιάξω μια σειρά από μαγιό ή είδη σπιτιού αλλά σήμερα που μιλάμε δεν μου λείπει. Θέλω να επικεντρωθώ σε αυτό που κάνω.

Ποια είναι η σχέση σου με την αγορά του εξωτερικού;

Πουλάμε σε Ιταλία, Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία, Σαουδική Αραβία, στο Λίβανο και στη Ρωσία. Έχουμε ένα δίκτυο από σημεία πώλησης σε πολλά σημεία του πλανήτη.

Διάβασε εδώ όλη τη συνέντευξη

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε