Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Τελικά παχαίνει το βραδινό; Αν το κόψεις θα αδυνατίσεις; Plus: Συνταγές κάτω των 250 θερμίδων!

Τελικά παχαίνει το βραδινό; Αν το κόψεις θα αδυνατίσεις; Plus: Συνταγές κάτω των 250 θερμίδων!

Όλοι έχουμε ακούσει κάποια φίλη να μας λέει ότι αδυνάτισε απλά κόβωντας το βραδινό. Είναι ο σωστός τρόπος όμως αυτός;

Δεν ξέρω γιατί, αλλά οι περισσότερες από εμάς όταν θέλουμε να αδυνατίσουμε, δεν σκεφτόμαστε ποτέ να μειώσουμε τις ποσότητες και να αυξήσουμε τα γεύματα -που είναι και το σωστό. Οι περισσότερες καταφεύγουμε σε πιο hardcore λύσεις. Εξαφανίζουμε γεύματα. Ίσως είναι θέμα ψυχολογίας… Να νιώσουμε ότι κάτι -όντως- κάνουμε. Υπάρχει όμως λόγος να βάλεις τον εαυτό σου σε τέτοια ταλαιπωρία;

Η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Γιούλη Φραγκιαδουλάκη επιμένει πως “το βραδινό γεύμα είναι εξίσου σημαντικό όπως και τα υπόλοιπα γεύματα της ημέρας. Έτσι, καλό είναι να παρέχουμε στον οργανισμό μας ένα ελαφρύ και χορταστικό γεύμα, ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει κατά την διάρκεια της νύχτας αποφεύγοντας τυχόν υπογλυκαιμίες”. Και καταλαβαίνεις πως υπογλυκαιμία σημαίνει πως θα σου ανοίξει η όρεξη για κάτι λιπαρό και παχυντικό… No way!

ΑΝ ΚΟΨΩ ΤΟ ΒΡΑΔΙΝΟ ΤΕΛΕΙΩΣ ΘΑ ΧΑΣΩ ΚΙΛΑ;

To έχεις ακούσει πολλές φορές και σκέφτεσαι γιατί να το κάνεις κι εσύ. Το θέμα όμως δεν είναι ΑΝ θα φας το βράδυ, αλλά ΤΙ θα φας. Mε δεδομένο φυσικά ότι δεν ξεχνάς να τρως τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας.

“Συχνά το βραδινό φαγητό είναι πρόχειρο και συνοδεύεται από την παρακολούθηση τηλεόρασης ή ηλεκτρονικού υπολογιστή, δραστηριότητες οι οποίες προάγουν την αυξημένη πρόσληψη ενέργειας και την κακή επιλογή τροφίμων” εξηγεί η διαιτολόγος. Εάν οι θερμίδες που καταναλώνονται στο δείπνο είναι ίδιες με αυτές των υπόλοιπων γευμάτων, τότε λογικά δεν θα πρέπει να υπάρχει διαφορά στο βάρος.

Αν λοιπόν μοιράζεις σωστά τα γεύματα σου μέσα στη μέρα και τρως κάτι ελαφρύ 2-3 ώρες πριν κοιμηθείς δεν πρόκειται να επιβαρύνεις τον οργανισμό σου με επιπλέον θερμίδες. Το σώμα σου λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο, τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας, όσο και τη νύχτα! “Ένα ελαφρύ βραδινό γεύμα, το οποίο όταν καταναλώνεται 2-3 ώρες πριν τον ύπνο μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τόσο στον έλεγχο του σωματικού βάρους, όσο και στην ποιότητα του ύπνου” επισημαίνει η κ. Φραγκιαδουλάκη.

Διάβασε περισσότερα στο TLIFE

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε