Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Θέλεις να χάσεις κιλά, αλλά δεν θέλεις να κάνεις δίαιτα. Τι μπορείς να κάνεις;

Θέλεις να χάσεις κιλά, αλλά δεν θέλεις να κάνεις δίαιτα. Τι μπορείς να κάνεις;

Τι πρέπει να κάνεις, πως πρέπει να τρως για να έχεις ένα ωραίο σώμα χωρίς να κάνεις δίαιτα; Ακολούθησε τους παρακάτω κανόνες…

“Όχι άλλη δίαιτα!”! Δευτέρα 2 φρυγανιές, Τρίτη σαλάτα με τόνο, Τετάρτη μπιφτέκι με ψητά λαχανικά. Δεν αντέχεις να είσαι όλη την ημέρα με ένα πρόγραμμα στο χέρι που θα σου υποδεικνύει τι θα φας. Δεν έχεις πρόβλημα με τα σωστά φαγητά, αδυνατείς όμως να παρακολουθήσεις με τόση ευλάβεια ένα πρόγραμμα διατροφής. Το έχεις δοκιμάσει και δεν κάνει για σένα, πολύ απλά γιατί στα μισά της προσπάθειας τα παρατάς.  

Δεν θέλεις να κάνεις δίαιτα. Τέλος. Θέλεις όμως και μπορείς να ακολουθήσεις μερικούς βασικούς κανόνες στη διατροφή σου και να αδυνατίσεις. Υπάρχουν; Φυσικά!

Σημασία δεν έχει να κάνουμε δίαιτα, αλλά να εντρυφήσουμε στην φιλοσοφία της υγιεινής διατροφής, κάνοντάς την τρόπο ζωής! Έτσι και θα μειώσουμε το πλεονάζων σωματικό βάρος και θα είμαστε και πιο υγιείς” εξηγεί ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς.

Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ

Το πρωινό πρέπει να είναι πλούσιο, χορταστικό, να σου χαρίζει ενέργεια! Ωραία όλα αυτά… στην πράξη όμως τι γίνεται; Ένας είναι ο κανόνας που δεν θα σε απογοητεύσει ποτέ.

– Το πρωινό σου πρέπει να αποτελείται απαραιτήτως από τρία χρώματα: Λευκό, Καφέ & Πορτοκαλί! Όπου λευκό υπολόγισε ένα γαλακτοκομικό προϊόν, γάλα ή γιαούρτι. Το καφέ χρώμα δεν αφορά στον μυρωδάτο καφέ σου, αλλά στα δημητριακά ολικής άλεσης ή κάποιες φρυγανιές ολικής που μπορεί να περιλαμβάνει το πρωινό σου. Τέλος το πορτοκαλί συμβολίζει τον φρέσκο φυσικό χυμό που θα σου δώσει ενέργεια, βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά.

Quick Tip: Επειδή όμως δεν έχουν όλοι την πολυτέλεια του ειδυλλιακού πρωινού στο μπαλκόνι, αρκεί να φερθείς έξυπνα. Κράτησε από τα τρία βασικά χρώματα του πρωινού το καφέ και βρες γρήγορες λύσεις που να συνδυάζουν και ένα από τα άλλα δύο. Τι σημαίνει αυτό;

– Καφέ με λευκό: Κουλούρι με τυρί χαμηλό σε λιπαρά ή τυρόπιτα

– Καφέ με πορτοκαλί: Μπάρα δημητριακών με φρούτα

Τι να αποφύγεις: Δυστυχώς το όνειρο του βασιλικού πρωινού με τα αχνιστά κρουασάν δεν θα σε βοηθήσει πολύ να χάσεις βάρος και καλό είναι να το αποφύγεις. Το κρουασάν έχει πολλά λιπαρά που επιβαρύνουν τον οργανισμό και προκαλεί απότομη πείνα λίγη μόλις ώρα μετά.

Μάθε περισσότερα στο TLIFE

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε