Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Tι πρέπει να προσέξεις πριν αγοράσεις έναν καναπέ

Tι πρέπει να προσέξεις πριν αγοράσεις έναν καναπέ

Τόσο σημαντικός, όσο και το κρεβάτι που κοιμάσαι μιας κι εκεί είναι που κάθεσαι με τους φίλους, φιλοξενείς τους καλεσμένους, αράζεις να δεις τηλεόραση. Τι πρέπει να έχει λοιπόν; Πρέπει απλά να σου αρέσει ή πρέπει να είναι και απόλυτα λειτουργικός;

Ο καναπές είναι όσο σημαντικό είναι και το κρεβάτι σου. Εκεί χαλαρώνεις μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά, εκεί φιλοξενείς τους καλεσμένους σου, εκεί παίρνεις έναν μεσημεριανό υπνάκο… Η χρηστικότητά του είναι πολύ σημαντική. Δεν αρκεί λοιπόν να σου αρέσει μόνο η εικόνα του. 

Ο διακοσμητής Κωνσταντίνος Ράπτης σου εξηγεί όλες τις παραμέτρους που πρέπει να λάβεις υπόψην σου πριν κάνεις αυτήν την επένδυση…

 

Σίγουρα η επιλογή μας θα πρέπει να είναι σωστή, γιατί οι καναπέδες δεν είναι κάτι που αλλάζουμε συχνά. Η αγορά είναι γεμάτη από πολλών ειδών καθίσματα, πολλά από αυτά ιδιαιτέρως ακριβά, κάποια οικονομικά, αλλά ποτέ φθηνά! Έτσι πρέπει να ξέρουμε πως η αγορά μας θα είναι καλή, πάντα σε συνάρτηση με την τιμή του προϊόντος που αγοράζουμε.

 

Έτσι ας προσέξουμε τα παρακάτω:

 

– Πριν αγοράσουμε καναπέδες πρέπει να έχουμε μετρήσει το χώρο και να έχουμε αποφασίσει το σχήμα που θέλουμε να έχουν τα καθίσματα. Για όλους τους χώρους υπάρχουν πολλές λύσεις διαρρύθμισης αφού υπάρχουν πολλών ειδών καναπέδες στην αγορά. Προσέχουμε όμως πολύ τη συμμετρία. Οι καναπέδες με πολύ μεγάλο βάθος είναι απολαυστικοί στο ξάπλωμα αλλά άβολοι στο κάθισμα και για αυτό χρειάζονται πολλά μαξιλάρια. Οι πολύ στενοί δεν τρώνε χώρο αλλά καθόμαστε πάνω τους σαν να μας έβαλαν τιμωρία! Διαλέγουμε μια μεσαία λύση για να είμαστε καλυμμένοι.

 

– Σε μικρούς χώρους διαλέγουμε τεμάχια με μικρότερες διαστάσεις και δεν προσπαθούμε να χωρέσουμε περισσότερες θέσεις καθισμάτων από αυτές που “σηκώνει” το δωμάτιο του καθιστικού. Αν μας χωράνε μόνο 2 διθέσιοι ή ένας διθέσιος ή τριθέσιος με 2 πολυθρόνες αρκούμαστε σε αυτά. Μια καλή λύση είναι και οι γωνιακοί που αποτελούν ολοκληρωμένη ενότητα.

 

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε