Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Την Τρίτη η κηδεία του Νίκου Απέργη

Την Τρίτη η κηδεία του Νίκου Απέργη

Στις 4 το απόγευμα της Τρίτης, 7 Φεβρουαρίου, θα κηδευτεί από το Α΄Νεκροταφείο Αθηνών, ο ηθοποιός Νίκος Απέργης, που έχασε τη μάχη το βράδυ της Παρασκευής.

Ο Νίκος Απέργης υπηρέτησε για πολλά χρόνια ως πολιτευόμενος στον δήμο Αθηναίων. Ο ηθοποιός και πολιτικός, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947. Σπούδασε Θέατρο στην Ανώτερη δραματική σχολή του Εθνικού θεάτρου και ασχολήθηκε επαγγελματικά στο θέατρο, το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Βραβεύτηκε, ως συγγραφέας, για το θεατρικό έργο του οι «Σφουγγαράδες».

Ο Νίκος Απέργης, γνωστός ηθοποιός, πρωταγωνιστής σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές : Ο Άγνωστος πόλεμος, Γειτονιά, Ιστορίες αγάπης, Πανθέοι, Λάμψη κ.α , το 1974, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των ανθρώπων της Τέχνης, του τότε Προέδρου του κόμματος Κωνσταντίνου Καραμανλή και αφιερώθηκε στη Νέα Δημοκρατία.

Διετέλεσε συνιδρυτής Γραμματέας και Πρόεδρος της κομματικής οργάνωσης ηθοποιών. Πρόεδρος της ειδικής κομματικής οργάνωσης πολιτιστικών φορέων της Ν.Δ. Ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος της συνδικαλιστικής παράταξης «Δημοκρατική Κίνηση Ηθοποιών» που κατέκτησε για πρώτη φορά τη συμμετοχή στη διοίκηση του «Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών» και την «Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος ακροάματος». Μέλος της Ομάδας κοινοβουλευτικού έργου Πολιτισμού της Ν.Δ.

Εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος επί 6 συνεχείς τετραετίες στον Δήμο Αθηναίων. Διετέλεσε Αντιδήμαρχος και υπεύθυνος κατά περιόδους σε όλες σχεδόν τις δημοτικές δραστηριότητες. Υπήρξε πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α΄ περιφέρεια Αθηνών.

Παντρεύτηκε την ηθοποιό Μαίρη Κυβέλου με την οποία απέκτησε ένα γιο τον Αντώνη. Και η γυναίκα του πέθανε στις 15 Νοεμβρίου 2005 μετά από ένα χρόνο δύσκολης πάλης με τον καρκίνο.

Να σημειωθεί ότι σήμερα, 4/02,είναι η παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε