Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

TLIFE ΕΡΕΥΝΑ: 7 τρόποι να γλιτώσεις λεφτά και να είσαι αισιόδοξη μέσα στην κρίση!

Τα πράγματα δεν είναι απλά δύσκολα, είναι πάρα πολύ δύσκολα! Με τον πανικό όμως δεν καταφέρνει κανείς τίποτα! Κι αν δεν σου αρέσει η κατάσταση αλλαξέ τη!

Τα πράγματα δεν είναι απλά δύσκολα, είναι πάρα πολύ δύσκολα! Με τον πανικό όμως δεν καταφέρνει κανείς τίποτα! Κι αν δεν σου αρέσει η κατάσταση αλλαξέ τη! Ή τουλάχιστον κάνε τα πάντα για να την αλλάξεις ώστε να νιώσεις καλύτερα κι ότι προσπάθησες πραγματικά. Έτσι κι αλλιώς λίγο πολύ όλοι στην ίδια μοίρα είμαστε, δεν λέω υπάρχουν εξαιρέσεις αλλά εμείς οι “κοινοί θνητοί”, ξέρουμε τι τραβάμε…

Και για να μην πάει η αισιοδοξία μας στα… τάρταρα, εμείς θα προσπαθήσουμε να προτείνουμε κάποιους τρόπους σκέψης αλλά και οικονομίας, μήπως και τα πράγματα γίνουν λίγο καλύτερα.

Για αρχή πάμε να δούμε πώς πρέπει να σκεφτόμαστε τώρα μετά τα πιο σκληρά μέτρα που ανακοινώθηκαν ή που πολύ πιθανό τα χειρότερα που ίσως έρθουν!

Η ψυχολόγος Νίκη Ζαρκάδα, δίνει τις δικές της συμβουλές που τις βρίσκουμε πολύ σωστές και σου συνιστούμε να τις ακολουθήσεις για να γλιτώσεις τουλάχιστον την κατάθλιψη:

Μέσα στο γενικότερο πλαίσιο της ανασφάλειας που όλοι βιώνουμε, της προσωπικής και εργασιακής αβεβαιότητας, το άγχος είναι συχνά ο πρωταγωνιστής στην ψυχολογία μας. Πολλοί από μας ήδη αντιμετωπίζουμε συμπτώματα κατάθλιψης, όπως για παράδειγμα δυσκολίες στον ύπνο, αρνητικές σκέψεις, αίσθημα ανηδονίας και ψυχικής κόπωσης.

Ο φόβος, ο θυμός, η ενοχή, οι κρίσεις πανικού είναι μερικά από τα συνοδά συμπτώματα της οικονομικής κρίσης. Ωστόσο, οφείλουμε να διαφυλάξουμε με τον καλύτερο τρόπο τη ψυχολογία μας και να μην αφήσουμε την κατάσταση αυτή να μας επηρεάσει, στο μέτρο που αυτό είναι εφικτό για τον καθένα. Μπορούμε να περάσουμε καλά με όλα όσα έχουμε και όχι με όλα όσα θα θέλαμε να έχουμε. Απλά πράγματα μας βοηθούν να αντιμετωπίσουμε μια δύσκολη κατάσταση.

Για παράδειμα, το να ενισχύσουμε την ανθρώπινη επαφή, να βρούμε εναλλακτικούς τρόπους διασκέδασης, να βάλουμε στην καθημερινότητά μας δραστηριότητες που δεν απαιτούν απαραίτητα να ξοδέξουμε χρήματα (το διάβασμα ενός βιβλίου, ένας περίπατος). Επιπλέον, καλό είναι να αποφέυγουμε να μιλάμε συνεχώς για τις αρνητικές συνέπειες της κρίσης, καθώς το να αναπαράγει κανείς όλη αυτή την άσχημη κατάσταση, συζητώντας για το ίδιο θέμα έχει ως αποτέλεσμα να εμπλέκεται σε σενάρια καταστροφολογίας, που δημιουργούν ακόμα μεγαλύτερο άγχος.

 

 

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε