Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Το ήξερες ότι το καρπούζι σε προστατεύει από τον καρκίνο;

Ο βασιλιάς των καλοκαιρινών φρούτων αποδεικνύεται το καλύτερο φάρμακο!

Καλοκαίρι και δεν υπάρχει τίποτα πιο δροσιστικό από μια φέτα καρπούζι. Μάλιστα αντίθετα με τα όσα λέγονται, το καρπούζι δεν αποτελείται μόνο από νερό και ζάχαρη. Το καρπούζι είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που θα θωρακίσουν την υγεία σου, θα διώξουν το άγχος και θα κάνουν το δέρμα σου να λάμπει. 

Η Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Ευαγγελία Δέδε εξηγεί πως τα θρετπικά συστατικά του καρπουζιού επιδρούν θετικά στον οργανισμό σου:

– Ευεξία. Κι όμως με το καρπούζι θα αντιμετωπίσεις το άγχος, τις φοβίες και τον πανικό. Αυτό οφείλεται στη βιταμίνη Β6 η οποία ενεργοποιεί νευροδιαβιβαστές του εγκεφάλου, όπως η σεροτονίνη, η μελατονίνη και η ντοπαμίνη, ουσίες που παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο σε σειρά νευρικών λειτουργικών λειτουργιών. 

– Υγιές και λαμπερό δέρμα. Τρεις μερίδες καρπούζι την ημέρα θα κρατήσουν το δέρμα σου σε άψογη κατάσταση.

– Πρόληψη και υγεία. Το καρπούζι είναι η κύρια πηγή μιας αντιοξειδωτικής ουσίας, του λυκοπενίου. Το λυκοπένιο συμβάλλει στην πρόσληψη χρόνιων εκφυλιστικών νόσων (καρδιαγγειακών νοσημάτων) και διαφόρων μορφών καρκίνου (καρκίνο του προστάτη, του μαστού, του πνεύμονα), εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες.

Διάβασε περισσότερα στο TLIFE

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε