Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Το πρώτο μοντέλο με αναπηρικό καρότσι!

Tο πρώτο μοντέλο με ειδικές ανάγκες στη βρετανική σκηνή της μόδας θα γίνει η Shannon Murray.

To μοντέλο ολοκλήρωσε πρόσφατα μία φωτογράφηση για το Debenhams που θα κοσμήσει την βιτρίνα καταστήματος στην Oxford Street, την επόμενη εβδομάδα.

Η φωτογράφηση είναι μέρος μιας καμπάνιας που έχει σχεδιαστεί παράλληλα με την τελευταία σειρά Channel 4 «How to Look Good Naked», τη βραβευμένη επίδειξη μόδας του Gok Wan. Η σειρά αυτή ενθαρρύνει τις γυναίκες όλων των σωματότυπων  να γδυθούν και να αγαπήσουν τον εαυτό τους και το σώμα τους.

Τον περασμένο μήνα ξεκίνησε η τελευταία collection του Wan, η οποία  είναι αφιερωμένη σε γυναίκες με αναπηρίες και μετά την φωτογράφηση της Murray θα ακολουθήσουν κι άλλες.

Η 32χρονη Murray, θεωρείται πρωτοπόρος στον χώρο του μοντελινγκ για άτομα με ειδικές ανάγκες. Από μικρή λάτρευε τον χώρο της μόδας και παρόλο που είναι καθηλωμένη στην αναπηρική καρέκλα από τα 14, είναι αποφασισμένη να τα καταφέρει!

Το μοντέλο κέρδισε τον πρώτο διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε το 1994 για μοντέλα με αναπηρίες. Την διοργάνωση του διαγωνισμού είχε αναλάβει η Louise Dyson,  σχεδιάστρια μόδας που είναι επικεφαλής της VisABLEModels και  ειδικεύεται στην εξεύρεση εργασίας για μοντέλα με ειδικές ανάγκες.

Η βιτρίνα στο κατάστημα Debenhams με την Shannon

Η Shannon ποζάρει χαμογελαστή στο φακό

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε