Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Το τελευταίο “χρυσό” συμβόλαιο του Michael Jackson

Το τελευταίο “χρυσό” συμβόλαιο του Michael Jackson
Στα 200 εκατομμύρια δολάρια η τελευταία συμφωνία του βασιλιά της ποπ
 
Η μεγαλύτερη συμφωνία στην ιστορία της ποπ μουσικής κλείστηκε από το διαχειριστή της περιουσίας του Michael Jackson. Ο λόγος για τη συμφωνία με τη δισκογραφική εταιρία EMI, η οποία προσφέρει 250 εκατομμύρια δολάρια στην οικογένεια του Michael Jackson και στην Sony για να κυκλοφορήσει τα δέκα άλμπουμ του μέσα στα επόμενα επτά χρόνια

 
Η αρχική συμφωνία του βασιλιά της ποπ με τη Sony έφθανε τα 200 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal η αξία αυτής της συμφωνίας ξεπερνά τα δεδομένα στον χώρο της σόου μπιζ και θα είναι σωτήρια για τους κληρονόμους του Jacko, αφού θα καταφέρουν να αποπληρώσουν μέρος των τεράστιων χρεών του. Άνθρωπος που γνωρίζει καλά τη συμφωνία, το συμβόλαιο-φαινόμενο θα μπορούσε να φθάσει τα 250 εκατομμύρια δολάρια αν πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις.


Ένα από τα άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει αυτή η εταιρεία το Νοέμβρη θα περιλαμβάνει κομμάτια που δεν είχε κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα ο Michael Jackson. Μελλοντικά έργα θα είναι πιθανότατα ένα DVD που θα περιλαμβάνει συλλογές από βίντεο και η επανέκδοση του “Off the Wall, της πέμπτης δισκογραφικής δουλειάς του Jackson, που είχε κυκλοφορήσει το 1979, και θα συνοδεύεται από κάποιο ακυκλοφόρητο υλικό. Σύμφωνα με κοντινό του πρόσωπο, ο βασιλιάς τις ποπ, λίγο πριν το ξαφνικό θάνατό του τον Ιούνιο, σε ηλικία 50 χρόνων, ήθελε να ξανακυκλοφορήσει αυτό το άλμπουμ.


Ακόμη, ένα από τα έργα που έχουν ήδη υπολογιστεί στη συμφωνία είναι το διπλό άλμπουμ “This Is It“, μια ταινία που δείχνει τις πρόβες του Jackson για  την επιστροφή του στο 02 Arena του Λονδίνου. Πρόκειται για μια ταινία που είχε μεγάλη επιτυχία και έχει πουλήσει 31 εκατομμύρια άλμπουμ από το θάνατο του τον Ιούνιο, τα 2/3 των οποίων ήταν εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.


“Κατά τη διάρκεια της ζωής του, τα συμβόλαια του Michael Jackson ήταν το στάνταρ για τη βιομηχανία”, λέει ο συν-διαχειριστής της περιουσίας του, John Branca. “Με αντικειμενικά κριτήρια, η συμφωνία με τη Sony Music  δείχνει τη μεγάλη δύναμη του Michael Jackson στη μουσική βιομηχανία”.

 

 

 

 

 

 

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε