Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Βλέπεις τη σχέση σου να καταρρέει και δεν ξέρεις τι να κάνεις; Κάνε αυτήν την άσκηση…

Βλέπεις τη σχέση σου να καταρρέει και δεν ξέρεις τι να κάνεις; Κάνε αυτήν την άσκηση…

Η Μάρεα Λαουτάρη Δεληγιάννη, Life & Relationship Coach σε βοηθάει να βάλεις μια τάξη στη σχέση σου σε 2013 δευτερόλεπτα!!!

Η Μάρεα Λαουτάρη Δεληγιάννη, Life & Relationship Coach σε βοηθάει να βάλεις μια τάξη στη σχέση σου σε 2013 δευτερόλεπτα!!!

Βλέπεις τη σχέση σου να καταρρέει μέρα με τη μέρα. Θέλεις να κάνεις κάτι να διορθώσεις την κατάσταση αλλά δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις; Κι όμως, υπάρχει άμεση απάντηση και είναι σχετικά απλή αν είσαι έτοιμη να κάνεις την αλλαγή στη ζωή σου σε μόλις …2013 δευτερόλεπτα!

Όσο κι αν πιστεύεις ότι ο σύντροφός σου σε αδικεί ή η ζωή σε αδικεί, η αλήθεια είναι ότι ο μόνος που μπορεί να σε αδικήσει είναι ο ίδιος σου ο εαυτός. Οι άλλοι… δεν κάνουν τίποτα περισσότερο από το να «απαντούν» ή να «αντι-δρούν» στις δικές σου επιλογές και στη δική σου στάση.

Αν αποφασίσεις ότι “Φτάνει πια!” τότε είσαι έτοιμη να εστιάσεις στο “εδώ και τώρα”, δηλαδή στην πραγματική αιτία των προβλημάτων σου και να ξεκινήσεις την ανατροπή αρχίζοντας από σένα την ίδια. Αυτό που είσαι μέσα στη σχέση, αν αλλάξει, μπορεί να φέρει τις μεγαλύτερες αλλαγές στο τελικό αποτέλεσμα και να ανατρέψει κάθε κατάσταση!

Είναι ανθρώπινο να θεωρούμε ότι κάποιος εξωτερικός παράγοντας ή ακόμα περισσότερο ο σύντροφός μας κάνει λάθη και τελικά φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΚΑ ΝΕΑ

Τα κακά νέα είναι ότι όσο κι αν το θέλεις, τον σύντροφό σου δεν μπορείς να τον αλλάξεις. Βασικά (και να το έχεις πάντα στο μυαλό σου) κανέναν άνθρωπο δεν μπορείς να αλλάξεις.

Τα καλά νέα όμως είναι ότι μπορείς να αλλάξεις εσένα την ίδια! Πόσο εύκολα; Πόσο γρήγορα; Αυτά είναι τα ακόμη καλύτερα νέα. Άμεσα!

Όταν τίποτα άλλο δεν δουλεύει, επικέντρωσε την προσοχή σου στο μοναδικό πράγμα που μπορεί να δουλέψει κι αυτό είναι ΕΣΥ η ίδια!

Έχεις παίξει ποτέ σκάκι; Αν όχι, μην ανησυχείς, θυμήσου οποιοδήποτε παιχνίδι έχεις παίξει ποτέ. Κάθε φορά που παίζεις με ένα συγκεκριμένο στιλ, είσαι προβλέψιμη από τους συμπαίκτες σου. Γνωρίζουν ήδη την επόμενη κίνησή σου και τον τρόπο σκέψης σου. Το παιχνίδι… επαναλαμβάνεται όπως και το τελικό αποτέλεσμα. Πέρα από βαρετό, το αποτέλεσμα συνήθως είναι απαράλλακτα ίδιο και τελικά ποιος θέλει να παίζει σε ένα παιχνίδι που ξέρει εκ των προτέρων το αποτέλεσμα;

ΑΝ ΟΜΩΣ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙΣ, αν εκείνο το πιόνι το μετακινήσεις με διαφορετικό τρόπο, ο συμπαίκτης σου θα αναγκαστεί να “απαντήσει στην κίνησή σου με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Έτσι δεν είναι;

Εκεί είναι που ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ!!!

Πάμε όμως πάλι πίσω στο «παιχνίδι» της αγάπης. Αναρωτήσου και απάντησε στον εαυτό σου. Το ρόλο έπαιξες εσύ η ίδια και επέτρεψες στο παιχνίδι της αγάπης να πάρει αυτήν την τροπή; Ποια είσαι πραγματικά; Ποιες είναι οι δυνάμεις που έχεις; Που είσαι ανταγωνιστική;

Τώρα είναι η στιγμή που χρειάζεται να ξαναθυμηθείς τα δυνατά σου σημεία και μετά να τα χρησιμοποιήσεις με συνείδηση. Ο εαυτός σου, η ταυτότητά σου και οι δυνάμεις σου δεν έχουν εξαφανιστεί, ίσως όμως με το πέρασμα του χρόνου ξεχάστηκαν και… “θάφτηκαν” κάτω από γεγονότα, καταστάσεις, συμβάντα και πεποιθήσεις που σου “φόρεσαν” οι άλλοι. Αναλογίσου τα χρόνια που πέρασαν και δες πως έφτασες στο σημείο που βρίσκεσαι σήμερα. Η διαδικασία της ενθύμησης της αλήθειας σου και των πραγματικών αξιών που έχεις θα σε αναζωογονήσει. Οι αξίες σου, τα ταλέντα σου, το έντστικτό σου και δυνατότητές σου παραμένουν δικά σου, δεν χάθηκαν ποτέ… απλά ξεχάστηκαν στη ροή των πραγμάτων.

ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΖΩΗΣ; ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ…

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε