Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Βρέθηκε σπάνια συλλογή ταινιών του βωβού κινηματογράφου

Η χαμένη συλλογή βρέθηκε στη Νέα Ζηλανδία αλλά θα επιστραφεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, αφού όλες οι ταινιές είναι αμερικάνικες.

Ο υπουργός πολιτισμού της Νέας Ζηλανδίας, Christopher Finlayson ανακοίνωσε πως ανάμεσα στα έργα είναι το μόνο γνωστό αντίγραφο της ταινίας “Upstream” του John Ford του 1927 και η ταινία “Mary of the Movies”, που αποτελεί την παλαιότερη παραγωγή της Columbia Pictures.

Ακόμα, στην συλλογή βρίσκονται η κλασική ταινία του 1923 Maytime, με πρωταγωνίστρια της σταρ της εποχής Clara Bow, το “The Woman Hater” του 1910 με πρωταγωνίστρια την Pearl White, το “Won in a Cupboard'” του 1914 με τον Mabel Normand και το “‘Why Husbands Flirt” του 1918 σε παραγωγή και σκηνοθεσία του Al Christie.

Οι ταινίες αυτές βρέθηκαν στα υπόγεια του Κινηματογραφικού Αρχείου της χώρας και η πιθανότερη εξήγηση είναι ότι ξεχάστηκαν εκεί από τους αμερικανούς διανομείς τους, μετά την προβολή τους στη Νέα Ζηλανδία. Σύμφωνα με τον Finlayson, τα αντίγραφα αυτά των ταινιών δεν υπάρχουν στην Αμερική και γι’ αυτό θα επιστραφούν.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε