Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Χριστουγεννιάτικα γλυκά: Πόσα να δώσω στο παιδί μου;

Χριστουγεννιάτικα γλυκά: Πόσα να δώσω στο παιδί μου;

Μελομακάρονα και κουραμπιέδες πρωταγωνιστούν αυτές τις μέρες στο σπίτι. Είναι όμως ωφέλιμα για τα παιδιά; Πρέπει να τα τρώνε και σε τι ποσότητες;

Μελομακάρονα και κουραμπιέδες πρωταγωνιστούν αυτές τις μέρες στο σπίτι. Είναι όμως ωφέλιμα για τα παιδιά; Πρέπει να τα τρώνε και σε τι ποσότητες; Ο παιδίατρος-νεογνολόγος  Δρ. Σπύρος Μαζάνης σε συμβουλεύει και σου εξηγεί!

Τα Χριστούγεννα είναι συνδεδεμένα με δύο πολύ δημοφιλή γλυκά: τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες. Από πότε ένα παιδί θα μπορούσε να τα γευτεί; Πόσα κομμάτια επιτρέπεται να φάει; Να προτιμήσουμε τα μελομακάρονα ή τους κουραμπιέδες;  Είναι μερικές από τις απορίες των γονιών που θέλουν και την απάντησή τους!

Καταρχήν θα πρέπει να υπολογίζετε ότι και τα δύο είναι γλυκά. Αυτό σημαίνει ότι η υπερβολική κατανάλωση θα προκαλέσει προβλήματα στην υγεία του παιδιού. Αντίθετα, η λογική λήψη μπορεί και να ωφελήσει αν τα γλυκά αυτά έχουν παρασκευαστεί με αγνά υλικά.

Τι πρέπει να προσέχετε;

Επειδή και τα δύο γλυκίσματα περιέχουν ξηρούς καρπούς κανονικά δεν θα πρέπει να τα τρώνε παιδιά κάτω των 4 χρονών επειδή υπάρχει κίνδυνος να πνιγούν. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να αφαιρείται το αμύγδαλο ή το καρύδι και να πετάγεται ή να θρυμματίζεται προσεκτικά για να μην σταθεί στο λαιμό του παιδιού. Επίσης  θα πρέπει να αποφεύγονται στα παιδιά που έχουν αλλεργία στους ξηρούς καρπούς. 

Μάθε περισσότερα στο TLIFE

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε