Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Υπάρχουν τροφές που αυξάνουν τον μεταβολισμό; Που αδυνατίζουν; Είναι όλες σε αυτό το άρθρο…

Υπάρχουν τροφές που αυξάνουν τον μεταβολισμό; Που αδυνατίζουν; Είναι όλες σε αυτό το άρθρο…

Βάλτες στο ημερήσιο πρόγραμμά σου και δες τη ζυγαριά να λειτουργεί υπέρ σου…

H Megan Fox έχει εντοπίσει το “μαγικό φίλτρο” του αδυνατίσματος στα σφηνάκια από ξίδι. Η Μαρία Μενούνος πίνει τόνους νερού με γκρέιπφρουτ για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Υπάρχουν όμως τρόφιμα που θα πατήσουν το σωστό κουμπί για να ξεκινήσει το αδυνάτισμα; Η απάντηση είναι ΝΑΙ!

Όμως καμιά συνταγή δεν είναι “μαγική” και φυσικά δεν αρκεί από μόνη της για να τα καταφέρεις. “Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Υπάρχουν θρεπτικά συστατικά που τα προσλαμβάνουμε από κάποια τρόφιμα, τα οποία ενισχύουν την καλή λειτουργία του μεταβολισμού. Αυτό δεν σημαίνει ότι τρώγοντας αυτά και μόνο τα τρόφιμα θα αδυνατίσουμε. Η απώλεια βάρους επέρχεται μέσω ενός ισορροπημένου διαιτολογίου καθώς επίσης και με την αύξηση της φυσικής δραστηριότητας” επισημαίνει η διαιτολόγος διατροφολόγος Εύα Καφετζή.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΦΙΛΟΥΣ
Έχοντας τα παραπάνω στο μυαλό σου, δες τη λίστα με τα συστατικά που θα γίνουν τα εργαλεία για το αδυνάτισμά σου:

1. Καφεΐνη: Κι όμως το βασικό συστατικό του καφέ αυξάνει τον βασικό μεταβολισμό κατά 10-12%.

2. Φυτικές ίνες: Τις ακούς όπου σταθείς κι όπου βρεθείς. Είναι δύσκολες να τις “χωνέψεις” και έτσι σε αναγκάζουν να κάψεις περισσότερες θερμίδες.

3. Πρωτεΐνες: Ο οργανισμός καταβάλει περισσότερη ενέργεια για να απορροφήσει τις πρωτεΐνες. Αυτό σε συνδυασμό με την διευκόλυνσή τους να κάψουν λίπος, βοηθάει στην απώλεια βάρους.

4. Κατεχίνες: Τα αντιοξειδωτικά συστατικά του πράσινου τσαγιού που αυξάνουν τις ενεργειακές δαπάνες, καίνε τα αποθηκευμένα λίπη, βελτιώνουν την κατανομή του λίπους στο σώμα και μειώνουν το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς.

5. L Τυροσίνη: Τι κι αν σου θυμίζει τυρί, θα τη βρεις στο κρέας και το αβοκάντο. Συστατικό κλειδί για τη ρύθμιση του βάρος από τον θυρεοειδή.

Διάβασε περισσότερα στο TLIFE

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε