Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

24ωρη απεργία των δημοσιογράφων την Πέμπτη

24ωρη απεργία των δημοσιογράφων την Πέμπτη
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 14.12.2009 | 17:37
Πρώτη δημοσίευση: 14.12.2009 | 17:37

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας των δημοσιογράφων, που εργάζονται σε όλα  ΜΜΕ, το Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ και ΟΤΑ, αποφάσισε η ΕΣΗΕΑ, από τις 6:00 πμ, την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου.

Στην σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ  για την απεργία αναφέρεται:
Επειδή
Τα προβλήματα των δημοσιογράφων, καθώς και των άλλων εργαζομένων στις εφημερίδες, τη ραδιοτηλεόραση (δημόσια και ιδιωτική) καθημερινά αυξάνονται και οξύνονται. Οι απολύσεις είναι καθημερινό πλέον φαινόμενο, οι εργασιακές σχέσεις ανατρέπονται, η ελαστική απασχόληση γιγαντώνεται. Οι ΣΣΕ παραβιάζονται συστηματικά. Το απαράδεκτο καθεστώς των συμβασιούχων ομήρων συνεχίζεται. Η ελεύθερη, ουσιαστική και δημοκρατική ενημέρωση γίνεται θυσία στο βωμό της εμπορευματοποίησης και της ανταγωνιστικότητας. Οι εργαζόμενοι είμαστε αντιμέτωποι σε μια ολόπλευρη επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Τα νέα μέτρα, που προωθεί η κυβέρνηση, στο όνομα της αντιμετώπισης της κρίσης στοχεύουν στην πλήρη ανατροπή των κατακτήσεων.

Απαιτούμε:

Όχι στις απολύσεις και ουσιαστικά μέτρα στήριξης των ανέργων. Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Όχι στο απαράδεκτο καθεστώς της ελαστικής απασχόλησης και των συμβασιούχων ομήρων. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Πλήρη εφαρμογή των ΣΣΕ. Όχι στα νέα ασφαλιστικά μέτρα και κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

Θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου, στις 11 π.μ. στην ΕΣΗΕΑ   Διαδώστε αυτό το άρθρο