Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

769 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι καλύπτουν τις ελληνικές εκλογές

769 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι καλύπτουν τις ελληνικές εκλογές

Οι 584 δημοσιογράφοι είναι από ξένα μέσα ενημέρωσης.

Τεράστιο παγκόσμιο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι σημερινές εθνικές εκλογές, πολύ μεγαλύτερο από εκείνο που καταγράφηκε κατά την εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, 769 είναι οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι, φωτορεπόρτερ και τεχνικοί απ’ όλες τις χώρες του κόσμου που παρακολουθούν την εκλογική διαδικασία και καταγράφουν τις εξελίξεις στη χώρα μας. Απ’ αυτούς οι ξένοι φθάνουν τους 584 στο σύνολό τους, εκ των οποίων οι 491 διαπιστεύτηκαν ειδικά για να μεταδώσουν τα σημερινά εκλογικά γεγονότα και οι 93 είναι οι μόνιμοι ανταποκριτές των ξένων Μέσων Ενημέρωσης στην Ελλάδα.

Στις εκλογές της 6ης Μαΐου οι Έλληνες και οι ξένοι δημοσιογράφοι, φωτογράφοι και τεχνικοί έφτασαν τους 615. Από αυτούς οι ξένοι είναι 382 και οι Έλληνες 233. Επίσης από το Κέντρο Τύπου του Ζαππείου παρακολούθησαν τη διαδικασία 81 παρατηρητές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη μεγαλύτερη δημοσιογραφική αποστολή στη χώρα μας σήμερα (όπως και τη 6η Μαΐου) έχει η Γερμανία με 64 μέλη, ακολουθεί η Γαλλία με 42 απεσταλμένους και έπονται η Κίνα με 40 απεσταλμένους, η Ιαπωνία με 37, η Ισπανία με 33, η Ιταλία με 32, η Αυστρία με 18, ενώ η Τουρκία έχει 11 απεσταλμένους από 28 που ήταν στην Ελλάδα στις 6 Μαΐου.

Αποστολές στη χώρα μας για πρώτη φορά έχουν η Ινδία και το Καζακστάν, και επίσης παρακολουθούν αντιπροσωπείες από την Αργεντινή, τη Βραζιλία, τη Βοσνία Ερζεγοβίνη, τη Γεωργία, την Εσθονία, το Ισραήλ, την Κολομβία, το Μεξικό, την Φινλανδία κ.α.

Αυτή την ώρα το Κέντρο Τύπου του Ζαππείου – όπου έχει στηθεί γιγαντοοθόνη με εννέα οθόνες που προβάλλονται ισάριθμοι τηλεοπτικοί σταθμοί – έχει κατακλειστεί από εκατοντάδες δημοσιογράφους, τεχνικούς και φωτογράφους των ελληνικών και ξένων ΜΜΕ, οι οποίοι μεταδίδουν τα αποτελέσματα των exit polls.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε