Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Οι Τούρκοι αγόρασαν τους… Έλληνες!

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Οι Τούρκοι αγόρασαν τους… Έλληνες!

Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά και να το σχολιάσουμε με πολλούς τρόπους, αλλά θα μείνουμε στην ουσία.

 Κι αυτή είναι ότι, αν και το ελληνικό τηλεοπτικό τοπίο κινδυνεύει να… καταληφθεί από τις τούρκικες σειρές, ο ΣΚΑΪ κατάφερε να κάνει τη διαφορά και να δώσει στην Τουρκία μία πολύ σημαντική ελληνική παραγωγή: τους «Μεγάλους Έλληνες».

Κι όμως, ναι! Οι «Μεγάλοι Έλληνες», η παραγωγή του ΣΚΑΪ, στην οποία αναδείχτηκε ως ο πιο «Μεγάλος Έλληνας» ο Μέγας Αλέξανδρος πουλήθηκε σε Κύπρο και σε Τουρκία. Να θυμίσουμε δε, ότι για να αναδειχτεί ο πιο «Μεγάλος Έλληνας» είχαν προηγηθεί, μέσα από μία πρωτότυπη διαδικασία ψηφοφορίας και ενεργής συμμετοχής του κοινού σε τρεις φάσεις. Ο μεγάλος στρατηλάτης βρέθηκε στην πρώτη θέση της κατάταξης και ακολούθησαν κατά σειρά, ο Γεώργιος Παπανικολάου, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Σωκράτης, ο Αριστοτέλης, ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο Πλάτωνας και ο Περικλής.


Εκτός όμως, από τους «Μεγάλους Έλληνες» που αγοράστηκαν από Κύπρο και Τουρκία, μία ακόμα παραγωγή του ΣΚΑΪ, το «1821» πουλήθηκε σε καλωδιακή τηλεόραση της Αλβανίας!
Να θυμίσουμε ότι το «1821» είναι μια σειρά οκτώ ντοκιμαντέρ που διηγείται την ιστορία της επανάστασης του 1821 και της δημιουργίας του ελληνικού έθνους‐ κράτους.


Όπως βλέπετε λοιπόν, μπορεί το εγχώριο τηλεοπτικό τοπίο να έχει γεμίσει με ξένες σειρές, αλλά καλές ελληνικές παραγωγές, όπως οι προαναφερόμενες, αλλά και ελληνικές σειρές, όπως «Το νησί», «Τα μυστικά της Εδέμ» και άλλες, πουλιούνται σε τηλεοράσεις άλλων κρατών.
Τέλος, αναφερόμενοι σε καλές παραγωγές, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι κάθε Τετάρτη στις 23:15, ο ΣΚΑΪ προβάλλει μία ακόμα καλή παραγωγή, τους «Έλληνες του Πνεύματος και της Τέχνης» που αξίζει να παρακολουθήσετε και είναι σίγουρο ότι και αυτή θα ακολουθήσει το δρόμο της διεθνής αγοράς.

Γρηγόρης Μελάς

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε