Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Ποιο… πτώμα κρύβουν στο MEGA;

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Ποιο… πτώμα κρύβουν στο MEGA;

Ο πόλεμος στο τηλεοπτικό παρασκήνιο, καλά κρατεί! Κι όπως σε κάθε πόλεμο, έτσι κι εκεί, υπάρχουν νικητές και νικημένοι. Μόνο που κανείς από τους «πολεμιστές» δεν το βάζει κάτω κι αρχίζει να αποκτά τα καινούργια όπλα του για να κατέβει στην επόμενη μάχη. Μπερδευτήκατε; Ε, πάμε λοιπόν να σας τα ξεδιαλύνουμε όλα…

Χθες λοιπόν, αναφερθήκαμε στη μάχη που δόθηκε στο παρασκήνιο μεταξύ ΕΡΤ και MEGA για τη δανέζικη σειρά «Ο πύργος του Ντάουντον» (Downton Abbey) και στην οποία νικήτρια αναδείχθηκε η κρατική τηλεόραση που θα ξεκινήσει από την επόμενη βδομάδα να την προβάλλει μέσα από τη συχνότητα της ΝΕΤ. Αυτό που μάθαμε όμως, είναι ότι στο κανάλι της Μεσογείων, όχι μόνο δεν το έβαλαν κάτω αλλά αποφάσισαν μάλιστα να επιτεθούν με… δολοφονίες.

Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες πληροφορίες του Newsit, το MEGA εξασφάλισε τη δανέζικη αστυνομική σειρά «The Killing», (o πρωτότυπος τίτλος στη Δανία είναι «Forbrydelsen» που σημαίνει «Το έγκλημα») που θεωρείται από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές τηλεοπτικές σειρές στο είδος της. Η σειρά ξεκίνησε να προβάλλεται στη Δανία το 2007, και έκτοτε έχει μεταδοθεί σε πολλές άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η σειρά εκτυλίσσεται σε ένα αστυνομικό τμήμα της Κοπεγχάγης και περιστρέφεται γύρω από την επιθεωρήτρια Sarah Lund (την οποία υποδύεται η Sofie Gråbøl) και την ομάδα της. Κάθε κύκλος επεισοδίων παρακολουθεί μια διαφορετική υπόθεση δολοφονίας, μέρα προς μέρα, ενώ κάθε ωριαίο επεισόδιο καλύπτει ένα 24ωρο έρευνας. Η σειρά ξεχωρίζει για τις ανατροπές στην πλοκή, την σκοτεινή ατμόσφαιρα αλλά και για την ίδια έμφαση που δίνει τόσο στην ιστορία της οικογένειας του θύματος που δολοφονήθηκε όσο και στην αστυνομική έρευνα. Επίσης, έχει ξεχωρίσει για τη φωτογραφία της καθώς και για το υποκριτικό ταλέντο των ηθοποιών της.

Η «Δολοφονία», όπως μπορούμε να το μεταφράσουμε στη γλώσσα μας, έχει αποδειχθεί μεγάλη επιτυχία τόσο στη Δανία όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο, καταγράφοντας μεγάλη τηλεθέαση σε διάφορες χώρες (ιδιαίτερα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ολλανδία) ενώ έχει γίνει κάτι σαν cult τηλεοπτική εκπομπή. Έχει λάβει πολλά βραβεία και υποψηφιότητες συμπεριλαμβανομένου ενός βραβείο BAFTA και ένα διεθνές βραβείο Emmy. Αξίζει δε να σημειώσουμε ότι το 2011 το αμερικανικό καλωδιακό κανάλι AMC, αναγνωρίζοντας ότι πρόκειται για ένα πολύ δυνατό και πρωτότυπο σενάριο, έκαναν -όπως συνηθίζουν σε παρόμοιες αξιόλογες σειρές- την παραγωγή ενός ριμέικ του «The Killing». Τα στελέχη όμως, της Μεσογείων κατάφεραν να εξασφαλίσουν τα δικαιώματα προβολής της σειράς και την κρατούν κρυμμένη με σκοπό να την βγάλουν στον αέρα από τον καινούργιο χρόνο, θεωρώντας ότι θα δημιουργήσει αίσθηση.

Αρκεί να σας πούμε ότι στον πρώτο κύκλο οι έρευνες γίνονται για ένα διαμελισμένο πτώμα που βρέθηκε, το μισό στη Δανία και το υπόλοιπο στη Σουηδία. Ωστόσο, όσο και αν ενδεχομένως τρομάζει κάποιους η υπόθεση του «διαμελισμένου πτώματος», να σημειώσουμε ότι το «The Killing» διαθέτει αισθητική, σενάριο κι ερμηνείες που καταφέρνει παρά το σκληρό θέμα των δολοφονιών, να έχει μία ευρωπαϊκή αισθητική κι όχι άφθονο … αίμα να ρέει, δίχως λόγο και αιτία. Λογικό λοιπόν στο MEGA να κρύβουν καλά το… διαμελισμένο πτώμα της σειράς και να περιμένουν να βγάλουν το «The Killing» στον αέρα, στο δεύτερο μισό της σεζόν, μαζί με τις υπόλοιπες σειρές, που έχουν αποφασίσει να βγάλουν το ίδιο χρονικό διάστημα!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε