Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Είναι αποφασισμένο: η ΕΡΤ δεν «δανείζει» τη Eurovision

EUROKINISSI
Έχουν ξεκινήσει τις προετοιμασίες στην κρατική τηλεόραση

Σε χθεσινό άρθρο του Newsit αναφερθήκαμε στα σενάρια που ακούγονται τον τελευταίο καιρό και που θέλουν την ΕΡΤ να «δανείζει» το φεστιβάλ της Eurovision σε άλλο τηλεοπτικό κανάλι.
 
Σενάρια που άλλωστε, όπως αναφέραμε, είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν γιατί δύσκολα κάποιο κανάλι θα δεχόταν να αναλάβει την παρουσίαση και να μοιραστεί τα έσοδα με την κρατική τηλεόραση.
 
Τελικά όμως δεν υπάρχει καμία περίπτωση… δανεισμού του φεστιβάλ και μάλιστα η ΕΡΤ έχει ήδη ξεκινήσει την απαραίτητη προετοιμασία για την επιλογή του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσει.
 
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τη διευθύντρια δημοσίων σχέσεων της ΕΡΤ κυρία Λίτσα Πισκερά, μάθαμε ότι η ΕΡΤ έχει αποστείλει σε όλες τις δισκογραφικές εταιρείες επιστολή ζητώντας να προτείνουν καλλιτέχνες τους που θέλουν να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο επόμενο φεστιβάλ της Eurovision στη Γερμανία.
 
Μάλιστα, αν και δεν καταφέραμε να μάθουμε κάποιο από τα ονόματα που έχουν προτείνει οι δισκογραφικές εταιρείες, εντούτοις μάθαμε ότι όλες οι εταιρείες έχουν ανταποκριθεί στο αίτημα της ΕΡΤ.
 
Έτσι, όπως μας διαβεβαίωσε η κυρία Πισκερά, ο διαγωνισμός της Eurovision θα προβληθεί πάλι από την ΕΡΤ και δεν έχουν κανένα σκοπό να τον… δανείσουν σε κανένα άλλο τηλεοπτικό κανάλι. Ο διαγωνισμός θα ακολουθήσει το περυσινό μοτίβο, με την επιλογή των τραγουδιών μέσα σε στούντιο, μειώνοντας έτσι αρκετά το κόστος.
 
 
Ωστόσο, έχει ενδιαφέρον να θυμηθούμε ότι στις αρχές του χρόνου ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος είχε χαρακτηρίσει τη Eurovision «φιέστα» υποστηρίζοντας ότι «είναι κακό να ταυτίζεται με αυτήν η ΕΡΤ» και τονίζοντας ότι σκοπός του υπουργείου είναι να μην συνεχιστεί η προβολή της. Φαίνεται λοιπόν ότι λίγους μήνες μετά κι αφού ο κύριος Γερουλάνος ενημερώθηκε ότι το φεστιβάλ της Eurovision, μπορεί να είναι «φιέστα» ή «πανηγυράκι» αλλά μάλλον θα φέρνει χρήματα στα κρατικά κανάλια αποφάσισε ότι το πρόγραμμα μπορεί να ταυτιστεί με την εικόνα της ΕΡΤ. Άλλωστε είναι από τα ελάχιστα προγράμματα της ΕΡΤ που έχουν τηλεθέαση, οπότε και έσοδα!
 
 
Στο σημείο αυτό αξίζει να επισημάνουμε ότι σύμφωνα με το year book της AGB για την περίοδο 1 Σεπτεμβρίου 2009 έως 31 Αυγούστου 2010 στην κορυφή της κατάταξης βρέθηκε ο τελικός του 55ου διαγωνισμού τραγουδιού με 72,5% τηλεθέαση.
 
 
Γρηγόρης Μελάς
 

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε