Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η ελληνική συμμετοχή για τη Eurovision!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η ελληνική συμμετοχή για τη Eurovision!

Πριν από μέρες, πρώτα από το Newsit, σας έγραψα ότι τα προβλήματα (για να μην πω στενομυαλιά και… κόμπλεξ!) ξεπεράστηκαν κι άνοιξε ο δρόμος για τη Σουηδία!

Μπορεί ακόμα να μην έχει ανακοινωθεί επίσημα από την ΕΡΤ η συμμετοχή μας στον επόμενο διαγωνισμό τραγουδιού, αλλά ωστόσο στις 15 Δεκεμβρίου, όπως σας είχα αναφέρει και στο προηγούμενο κείμενο, έπρεπε να απαντήσουμε στην EBU ότι δεν θα πάμε. Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες πληροφορίες, απάντηση δεν δώσαμε, οπότε αυτόματα θεωρείται ότι θα λάβουμε μέρος. Στο σημείο δε αυτό, να αναφέρουμε ότι αν τελικά δεν πάμε, θα πρέπει να πληρώσουμε και πρόστιμο που δεν τους ενημερώσαμε μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου. Θεωρώ λοιπόν, ότι το να χάσουμε παραπάνω χρήματα, ενώ μάλιστα η συμμετοχή μας δεν θα κοστίσει τίποτα επιπλέον, θα είναι τραγικό λάθος! Συμπέρασμα; Ε, ναι, το λέω κι ας πεισμώνουν κάποιοι: Σουηδία, ερχόμαστε…!

Στο σημείο αυτό, αξίζει να αναφέρω για ακόμα μία φορά γιατί δεν θα κοστίσει η συμμετοχή μας, ώστε να σταματήσουν κάποιοι να λένε ότι θα χαλάσουμε δημόσιο χρήμα. Η συνεργασία της ΕΡΤ με την EBU λοιπόν κοστίζει 100 χιλιάδες ευρώ ετησίως, ώστε η ΕΡΤ να προβάλλει το διαγωνισμό τραγουδιού, αλλά δίνοντας αυτά τα χρήματα θα απολαμβάνει και άλλα προγράμματα και υπηρεσίες της EBU. Το ποσό μάλιστα, αντίθετα με όσα λέγονται και γράφονται, δεν αυξήθηκε αλλά παρέμεινε το ίδιο με πέρυσι, τουτέστιν εκατό χιλιάδες ευρώ.

Λογικό λοιπόν είναι η ΕΡΤ για λειτουργικούς της ρόλους να συνεχίσει τη συνεργασία της με την EBU. Τα υπόλοιπα χρήματα δε, που θα χρειαστούν για τη συμμετοχή μας (επιλογή τραγουδιού, promo και αποστολή της ομάδας) θα αναλάβει να τα πληρώσει χορηγός. Για αυτό μάλιστα και έχουν ενδιαφερθεί αρκετοί, αλλά ο επικρατέστερος είναι το μουσικό κανάλι MAD. Αντίθετα όμως, με όλα αυτά που γράφονται, το MAD δεν θα έχει λόγο για το ποιος ή ποιοι θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας.

Σύμφωνα μάλιστα με έγκυρες πληροφορίες, τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη μεταξύ στελεχών της ΕΡΤ και του MAD, ώστε να αποφασιστεί το πλαίσιο συνεργασίας. Σε αυτό όμως, υπάρχει το βέτο της ΕΡΤ ότι μόνο αυτοί αποφασίζουν τους υποψήφιους, ενώ το όφελος για το μουσικό νεανικό κανάλι MAD είναι ότι θα προβληθεί μέσω του διαγωνισμού στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη, καθώς σκοπεύει να κάνει άνοιγμα στο εξωτερικό. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο διαγωνισμός δεν θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ, αλλά μέσα από το MAD, είναι εντελώς… αστεία! Λογικό είναι το μουσικό νεανικό κανάλι να έχει πρόσβαση σε όσα θα γίνονται στο promo tour, αλλά πάντα σε συνεννόηση με τα στελέχη της ΕΡΤ.

Όπως σας είπα, η συμφωνία αναμένεται να οριστικοποιηθεί εντός των επόμενων ημερών και έτσι, θα ανακοινωθεί και επίσημα η συμμετοχή της χώρας μας στο επόμενο φεστιβάλ της Eurovision.
Ωστόσο, τα στελέχη της ΕΡΤ που γνωρίζουν ότι επιβάλλεται να συμμετέχουμε στο φεστιβάλ (αφού όπως έχω αναφέρει, όχι μόνο δεν θα μας κοστίσει, αλλά αντίθετα η δημόσια τηλεόραση θα βγάλει και διαφημιστικά έσοδα!), δεν έχουν αφήσει το χρόνο να περνά, αλλά έχουν ετοιμαστεί για την επιλογή τραγουδιού!

Σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες λοιπόν, δεν πρόκειται να γίνει απευθείας ανάθεση, αλλά διαγωνισμός. Η λίστα των υποψήφιων δεν θα είναι μακροσκελής, αλλά μία short list αποτελούμενη από τρία ή τέσσερα ονόματα και μάλιστα με διαφορετικά ακούσματα. Πολύ σωστά τα στελέχη της ΕΡΤ αποφάσισαν να… πετάξουν το μπαλάκι στον κόσμο, για το τι τραγούδι θέλουν να μας εκπροσωπήσει στο φετινό διαγωνισμό. Έτσι, οι τρεις-τέσσερις τραγουδιστές θα είναι από διαφορετικές μουσικές σκηνές, ήτοι από τη λαϊκή μέχρι τη ροκ! Και στο χέρι μας, εμάς των τηλεθεατών δηλαδή, θα είναι να ψηφίσουμε και να αποφασίσουμε ποιο από τα τραγούδια θα πάει! Όπως αποδεικνύεται λοιπόν, τα στελέχη της ΕΡΤ κάνουν συνετά και οργανωμένα τη δουλειά τους για να αποφευχθούν τα… παρατράγουδα και να πάμε με την καλύτερη πρόταση στη Σουηδία ώστε, να είναι η Ελλάδα παρούσα σε αυτή τη μουσική γιορτή, στέλνοντας το μήνυμα, ότι «είμαστε εδώ»!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε