Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η επιβεβαίωση μετά τον πόλεμο με το Μαξίμου, τον οδήγησε σε άλλο κανάλι

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η επιβεβαίωση μετά τον πόλεμο με το Μαξίμου, τον οδήγησε σε άλλο κανάλι

Στις αρχές Νοεμβρίου, είχε μεταδώσει για πρώτη φορά την είδηση περί τμηματικής καταβολής της επόμενης δόσης. Ο λόγος για το Θάνο Δημάδη, που μέσα από την εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου «Σκάι τώρα», ως ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στις Βρυξέλες είχε μιλήσει πρώτος για «αυστηρό έλεγχο» της Ελλάδας από την τρόικα, προκαλώντας μάλιστα και διάψευση από το Μαξίμου, αλλά και έντονα σχόλια στα social media από συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Το ρεπορτάζ… κατέβηκε από την ιστοσελίδα του ΣΚΑΪ, ενώ ο δημοσιογράφος είχε διαμαρτυρηθεί έντονα, υπερασπιζόμενος την αξιοπιστία του ρεπορτάζ του. Όταν λοιπόν, αυτό επιβεβαιώθηκε, ο ίδιος με επιστολή του στο κανάλι του Φαλήρου, ανακοίνωσε την παραίτησή του, λέγοντας ότι:

«Προς: Γενική Διεύθυνση Ειδήσεων και Ενημέρωσης του ΣΚΑΪ

Από σήμερα Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου του 2012, θα ήθελα να σας ανακοινώσω την διακοπή της συνεργασίας μας και την παραίτησή μου από τα καθήκοντά του ανταποκριτή στις Βρυξέλλες για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Θεωρώ ότι θα ήταν λάθος μου να τροφοδοτώ, παραμένοντας στη θέση μου, νοοτροπίες και αντιλήψεις που οδήγησαν τον χώρο της ενημέρωσης στη σημερινή κρίση, την οποία πληρώνει ολοκληρωτικά η δική μου γενιά. Πιστεύω ότι άσκησα τα καθήκοντά μου με συνέπεια, εντιμότητα και πάθος σε μία περίοδο που ο σταθμός είχε το «στοίχημα ποιότητας» σε πρώτη προτεραιότητα. Αυτή την προτεραιότητα της ποιότητας στην ενημέρωση, που διεκδικούμε όσοι από τη νέα γενιά των συναδέλφων μου επιλέξαμε συνειδητά με σπουδές και εξειδικεύσεις να υπηρετήσουμε τη δημοσιογραφία, θα συνεχίσω να πρεσβεύω με οποιοδήποτε κόστος. Γνωρίζω ότι στις μέρες μας η ανεργία περισσεύει στον κλάδο των Μέσων Ενημέρωσης στην Ελλάδα. Αλίμονο όμως, αν μπροστά στον φόβο της ανεργίας, ειδικά εμείς οι νέοι άνθρωποι φθάσουμε στο σημείο να ξεπουλήσουμε την προσωπική υπερηφάνεια και την επαγγελματική αξιοπρέπειά μας. Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους μου στον ΣΚΑΪ για τις καλές αλλά και δύσκολες στιγμές, που περάσαμε μαζί. Ιδιαίτερα ευχαριστώ τους Γιώργο Λαμπράκο και Ανδρέα Μπούσιο για όσο διάστημα υπηρέτησαν στην διεύθυνση ειδήσεων του σταθμού και είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί τους. Καθώς επίσης ευχαριστώ και την διοίκηση του σταθμού που μου εμπιστεύτηκε την θέση του ανταποκριτή από την Ουάσινγκτον, για το ρεπορτάζ από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία για την Ελλάδα.

Φιλικά, Θάνος Δημάδης Δημοσιογράφος- Μέλος ΕΣΗΕΑ»

Όπως αποδεικνύεται όμως, ο Θάνος Δημάδης θα συνεχίσει να εργάζεται στο τηλεοπτικό τοπίο, αλλά από άλλη συχνότητα, αφού σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μου, ο δημοσιογράφος θα συνεργαστεί με τον ALPHA. Μάλιστα, μέσα στις επόμενες μέρες, θα δούμε το δημοσιογράφο να βγαίνει σε live μετάδοση από τις Βρυξέλες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων που παρουσιάζει ο Αντώνης Σρόιτερ, εγκαινιάζοντας έτσι την καινούργια αυτή συνεργασία με το κανάλι της Κάντζας. Ίσως λοιπόν και στου Μαξίμου να χρειάζεται να τον παρακολουθούν για να μαθαίνουν τι πρόκειται να γίνει και στο τέλος, να μην διαψεύδονται… αυτοί!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε