Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Οι Γερμανοί τα… μαζεύουν και την κάνουν από την Ελλάδα!

Έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι σκέφτονταν να φύγουν από τη χώρα μας. Τελικά ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και οι γερμανοί τα μαζεύουν και φεύγουν.

Ο λόγος για τους γερμανούς διοικούντες τον ALPHA που μετά την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του σταθμού της Κάντζας από το γερμανικό όμιλο του RTL είχαν αναλάβει τη διοίκησή του. Αν και ήταν από τους πρώτους που άσκησαν τα μέτρα λιτότητας σε τηλεοπτικό σταθμό, φαίνεται ότι δεν τα υπολόγισαν σωστά και το ραβασάκι από το RTL ήρθε πριν από λίγο καιρό. Επιθυμία του γερμανικού ομίλου ήταν να δοθεί το κανάλι και να αποχωρήσουν από την ελληνική τηλεοπτική αγορά. Έτσι κι έγινε…!

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Newsit, πριν από λίγες μέρες επιτεύχθηκε η συμφωνία μεταξύ του γερμανικού ομίλου και του Δημήτρη Κοντομηνά. Ο γνωστός επιχειρηματίας αγόρασε ξανά τις μετοχές του σταθμού και έτσι επήλθε στην πλήρη κυριότητά του. Σκοπός του κυρίου Κοντομηνά είναι να κάνει τον ALPHA ξανά πρωταγωνιστή στα τηλεοπτικά δρώμενα, κάτι που ιδιαίτερα φέτος δεν είχε συμβεί αφού το κανάλι της Κάντζας, ιδιαίτερα στο prime time του (με εξαίρεση το «Αλ τσαντίρι νιουζ» του Λάκη Λαζόπουλου και το «Πάμε πακέτο» με τη Βίκυ Χατζηβασιλείου) είναι πολύ φτωχό.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές τις επόμενες μέρες θα κυκλοφορήσει και επίσημη ανακοίνωση από τον ALPHA στην οποία θα αναφέρεται η μεταβίβαση των μετοχών του. Το μόνο που απομένει είναι η οριστική απόφαση έγκρισης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και έτσι επίσημα πλέον το κανάλι της Κάντζας περνά πάλι σε ελληνικά χέρια. Μάλιστα, όπως μαθαίνουμε, στο προσεχές διάστημα θα υπάρξουν και καινούργιες εκπομπές, στον ενημερωτικό κυρίως τομέα, με σκοπό όπως προαναφέραμε ο ALPHA να μπει ξανά στον ανταγωνισμό. Έτσι, αμέσως μετά την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και αφού έχουν διευθετηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες, οι γερμανοί που διοικούσαν το κανάλι τα τελευταία χρόνια θα φύγουν από τη χώρα μας και θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Άλλωστε, όπως αποδείχτηκε, η πορεία τους στην ελληνική τηλεοπτική αγορά δεν στέφθηκε με επιτυχία!

Γρηγόρης Μελάς

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε