Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Ποιος είναι ο Master Chef του «Master Chef»

Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες μέρες για το ποιος κρύβεται πίσω από τα υπέροχα πιάτα που κοίταζαν, δοκίμαζαν και προσπαθούσαν να… αντιγράψουν οι διαγωνιζόμενοι στο «Master Chef».

Αν ισχύει λοιπόν ότι «πίσω από μία καλή κουζίνα βρίσκεται ένας πετυχημένος chef» στην περίπτωση του «Master Chef» κρύβεται ένας πολύ καλός Master Chef, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος.
Στο ριάλιτι μαγειρικής του MEGA ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος έχει τον τίτλο του «Food and Beverage Manager» και είναι αυτός υπεύθυνος για να ετοιμάσει τα… λαχταριστά πιάτα που τόσο καιρό έκαναν τους διαγωνιζόμενους να κοιτάζουν προβληματισμένοι για το πώς θα καταφέρουν να τα ετοιμάσουν.

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος είναι ιδιαίτερα γνωστός στο χώρο της gourmet κουζίνας και έχει αρκετά βραβεία στο ενεργητικό του. Όπως μάλιστα βλέπετε στη φωτογραφία που εξασφάλισε αποκλειστικά για εσάς το Newsit, μπορεί να είναι νεαρός αλλά έχει αποδείξει την αξία του στη μαγειρική.

Τι λέει όμως ο ίδιος για τη μαγειρική; Ποιο είναι το αγαπημένο του συστατικό μαγειρικής, ποια είναι η σπεσιαλιτέ του αλλά και με ποιο πιάτο περιγράφει τους τρεις κριτές; Τις απαντήσεις έχει δώσει ο ίδιος και δημοσιεύονται στη σελίδα του MEGA και από τις οποίες θα γνωρίσετε καλύτερα τον Master Chef του «Master Chef». Όπως λέει λοιπόν:

-Αγαπημένο συστατικό:
Ελαιόλαδο: η μεσογειακή απάντηση στο γαλλικό πρωτόκολλο.

-Η σπεσιαλιτέ σας:
Δεν έχω συγκεκριμένο πιάτο. Ορίζεται κατά καιρούς από την προτίμηση αυτών που δοκιμάζουν το φαγητό μου.

-Αγαπημένο λαχανικό:
Ντομάτα, πολύπλευρο υλικό. Με την κατάλληλη διαχείριση, παίρνεις πολλά διαφορετικά αποτελέσματα: από ωμή μέχρι μαρμελάδα.

-Ποιο πιάτο θεωρείτε αφροδισιακό;
Αυτό που έχεις μαγειρέψει για την ιδανική γυναίκα/άντρα.

-Πότε και με ποια αφορμή ξεκινήσατε να ασχολείστε με τη μαγειρική;

Πάντα η μητέρα μου ήθελε να δει έναν από τους γιους της με λευκή ποδιά και λαστιχένια γάντια. Με την ιατρική δεν τα κατάφερα.

-Ποια ήταν η πρώτη συνταγή που εκτελέσατε; Πέτυχε ή όχι;
Μετά από την περίοδο της πρακτικής μου στη σχολή, έκανα το τραπέζι στους κολλητούς μου. Δεν θυμάμαι αν πέτυχε. Θυμάμαι πως είχαμε παραγγείλει και από έξω…

-Εάν έπρεπε να πάρετε μαζί σας σε ένα έρημο νησί μόνο τρία συστατικά, ποια θα ήταν και τι θα φτιάχνατε μ’ αυτά;
Θα έπαιρνα αυγά, μπέικον και ελαιόλαδο. Θα έβραζα τα αυγά… φτου… ξέχασα τα σπίρτα…

-Ποια τρία πρόσωπα θα καλούσατε για φαγητό και τι θα ετοιμάζατε για τον καθένα ξεχωριστά;
Τους κριτές του ΜasterChef. Θα προσπαθούσα να τους περιγράψω μέσα από ένα πιάτο.

Γιάννης Λουκάκος: ένα κλασικό πιάτο άρτια εκτελεσμένο, χωρίς πολύπλοκους συνδυασμούς, φτιαγμένο με διάθεση και αγάπη.
Λευτέρης Λαζάρου: Σπιτική συνταγή (που αντιπροσωπεύει τη συμβουλευτική διάθεση του κυρίου Λευτέρη προς τους νέους μάγειρες), με πρώτη ύλη από τη θάλασσα και υλικά που να μπορούν να σε ταξιδέψουν.
Δημήτρης Σκαρμούτσος: ένα πιάτο που να καταργεί το πρωτόκολλο και να προσπερνάει τους αυστηρούς μαγειρικούς κανόνες. Σίγουρα με υλικά από την Κρήτη μαγειρεμένο με μεγάλη δόση ελευθερίας.

-Ποια χαρακτηριστικά θα πρέπει να έχει ο νικητής του Master Chef;
Πάθος για τη μαγειρική, αγάπη για το φαγητό, αντοχή και διάθεση.

Σήμερα το βράδυ θα δείτε πώς οι δημιουργίες του Λεωνίδα Κουτσόπουλου… πονοκεφαλιάζουν τους δύο φιναλίστ Άκη και Μιχάλη σε έναν τελικό που δικαιώνει τον τίτλο του «Master Chef».

Γρηγόρης Μελάς

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε