Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Στην ουρά για αίτηση οι Παναγιωταρέα, Βαγιάννη, Κατρίτση, Τσουκαλά

Ο νόμος και τα… παραθυράκια του για τις εκπομπές στην ΕΡΤ

«Κι αν είσαι σταρ… με την αράδα σου θα πας» φαίνεται πως ισχύει για τις προσλήψεις στην ΕΡΤ. Τουλάχιστον αυτό λέει ο νόμος που ψηφίστηκε για τις προσλήψεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και που αφορά και την κρατική τηλεόραση. Βέβαια, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, υπάρχουν και τα… παραθυράκια!

Ο νόμος όμως, είναι σαφής: τέρμα στις συμβάσεις έργου για το δημόσιο τομέα. Όσον αφορά την ΕΡΤ αυτό μεταφράζεται σε «τέρμα οι προσλήψεις για εκπομπές στην κρατική τηλεόραση».

Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες πληροφορίες του Newsit, ήδη ετοιμάζεται η αίτηση σύμβασης ορισμένου χρόνου για δημοσιογράφους και καλλιτεχνικό προσωπικό.

Η μορφή της επεξεργάζεται και θα είναι έτοιμη σε κάνα δεκαήμερο περίπου οπότε στη συνέχεια θα πρέπει να συμπληρώσουν και να καταθέσουν όσοι θέλουν να εργαστούν στην ΕΡΤ. Και βέβαια, η αίτηση δεν θα συμπληρωθεί μόνο από δημοσιογράφους που θέλουν να εργαστούν στα δελτία ειδήσεων και εκπομπές αλλά και τους παρουσιαστές τους.

Δηλαδή την ίδια αίτηση πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν γνωστοί δημοσιογράφοι και παρουσιαστές, όπως οι: Άννα Παναγιωταρέα, Ρίκα Βαγιάννη, Έλενα Κατρίτση, Μπήλιω Τσουκαλά και όσοι άλλοι ακόμα θέλουν να παρουσιάσουν εκπομπή στα κρατικά κανάλια. Γιατί είπαμε: «συμβάσεις έργου» στοπ!

Στη συνέχεια οι αιτήσεις θα… αξιοποιηθούν (?!?) από επιτροπή της ΕΡΤ προκειμένου να καλυφθούν οι θέσεις και το πρόγραμμα των κρατικών καναλιών. Συνολικά οι θέσεις που προβλέπονται για την ΕΡΤ είναι 800 και θα καλυφθούν από τις εν λόγω αιτήσεις αλλά και από διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ. Οι συμβάσεις θα έχουν ισχύ για έναν χρόνο.

Πάμε τώρα στα… παραθυράκια!

Οι αιτήσεις αυτές αφορούν τις εκπομπές εσωτερικής παραγωγής της ΕΡΤ. Όχι όσες αποφασίσουν να είναι εξωτερικής παραγωγής. Για παράδειγμα η εκπομπή «Στην υγειά σας» είναι εξωτερική παραγωγή και έχει ήδη πάρει την έγκριση χωρίς ο Σπύρος Παπαδόπουλος να χρειαστεί να κάνει αίτηση!

Σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες του Newsit υπάρχουν ακόμα δύο εκπομπές εξωτερικής που έχουν ήδη πάρει το «πράσινο φως» αλλά στην ΕΡΤ αποφεύγουν (γιατί άραγε;) να πουν ποιες είναι οι δύο αυτές εκπομπές που έχουν περάσει από το… παράθυρο! Ίσως δεν θέλουν να… πηδηχτούμε από το παράθυρο!

Συνεπώς, όπως προαναφέραμε, μετά από κάνα δεκαήμερο ακόμα και δημοσιογράφοι- παρουσιαστές εκπομπών που ήταν πέρυσι στην κρατική τηλεόραση θα πρέπει να υποβάλουν την αίτηση για να συνεχίσουν και την επόμενη σεζόν. Άραγε οι σημερινοί διοικούντες της κρατικής τηλεόρασης δεν έχουν αποφασίσει ποιοι θα συνεχίσουν και την επόμενη χρονιά; Εκτός αν οι σημερινοί διοικούντες δεν παρακολουθούσαν ΕΡΤ πριν… προσληφθούν οπότε δεν έχουν γνώμη για εκπομπές που υπήρχαν στην κρατική τηλεόραση!  Εκτός πάλι, αν όλα αυτά γίνονται  για… εντυπωσιασμό και εξαιτίας του καινούργιου νόμου!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε