Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Ποιος βασικός πρωταγωνιστής αποχωρεί από τις «Στιγμές» του ΑΝΤ1;

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Ποιος βασικός πρωταγωνιστής αποχωρεί από τις «Στιγμές» του ΑΝΤ1;

«Είναι στιγμές που η αλήθεια μοιάζει ψέμα», όπως λέει και το τραγούδι στους τίτλους της καθημερινής σειράς του ΑΝΤ1.

Μπορεί λοιπόν να μοιάζει… ψέμα ή αστείο αλλά είναι γεγονός και μία εξέλιξη που προκαλεί πολλά ερωτηματικά.
Ας τα πάρουμε όμως, από την αρχή. Το… μυστήριο έχει να κάνει με έναν από τους βασικούς πρωταγωνιστές της καθημερινής σειράς «Στιγμές» του ΑΝΤ1. Ωστόσο, σύντομα θα σταματήσει να ανήκει στο καστ της σειράς.

Ο λόγος για το Σταύρο Ζαλμά που αποχωρεί από την καθημερινή σειρά του ΑΝΤ1. Σύμφωνα λοιπόν με το σενάριο ο Πέτρος Κροντηράς, ο ήρωας δηλαδή που ενσαρκώνει ο Σταύρος Ζαλμάς στα επόμενα επεισόδια θα πυροβοληθεί και αφού περάσει αρκετό καιρό στο νοσοκομείο τελικά, σύμφωνα με το σενάριο, θα υποκύψει στα τραύματά του.
Μία ανατρεπτική εξέλιξη που όπως είναι λογικό γεννά πολλά ερωτηματικά, καθώς ο Σταύρος Ζαλμάς είναι από τους βασικούς πρωταγωνιστές της. Κι αν μη τι άλλο είναι παγκόσμια… πρωτοτυπία ένας από τους βασικότερους ήρωες και πρωταγωνιστές σειράς να αποχωρεί τόσο γρήγορα από το δυναμικό της.

Οι συντελεστές της σειράς βέβαια, ισχυρίζονται ότι έτσι απαιτεί η πλοκή και η εξέλιξη της ιστορίας. Και σε αυτό, φυσικά και δεν μας πέφτει λόγος. Δική τους είναι η σειρά, δικές τους οι ιδέες, ότι θέλουν γράφουν και πηγαίνουν την ιστορία όπου θέλουν.

Ωστόσο στο σημείο αυτό, αξίζει να θυμηθούμε μία συνέντευξη που είχε δώσει πριν από καιρό ο Σταύρος Ζαλμάς στην εφημερίδα «Βήμα» και τα όσα είχε πει, φαίνεται ότι είχαν δυσαρεστήσει τους δημιουργούς της. Συγκεκριμένα, στην ερώτηση αν είναι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα και τη σειρά, ο Σταύρος Ζαλμάς είχε απαντήσει πως «όχι. Με ένα πιο προσεγμένο σενάριο και μια πιο προσεγμένη διαδικασία θα ήταν καλύτερο το αποτέλεσμα. Είναι θέμα χρόνων. Σε ένα εβδομαδιαίο σίριαλ βγάζαμε έξι λεπτά την ημέρα, την ώρα που στο καθημερινό βγάζουμε ένα επεισόδιο την ημέρα. Δεν συγκρίνεται λοιπόν».

Στην ερώτηση μάλιστα γιατί πιστεύει ότι η σειρά δεν σημειώνει πάρα πολύ υψηλά νούμερα τηλεθέασης είχε πει πως «κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, αλλά νομίζω ότι χωλαίνουμε γενικότερα ως τηλεόραση στο σενάριο. Είναι το βασικό εργαλείο. Ό,τι και να κάνω εγώ, αν το σενάριο δεν είναι ενδιαφέρον δεν μπορώ να κάνω μάγια. Αν είχα ένα ενδιαφέρον σενάριο με σκηνή, με δράση και ωραίους διαλόγους που ενδιαφέρει, τα πράγματα θα ήταν εύκολα».
Σύμφωνα λοιπόν με όσα λέγονται, οι απόψεις του και όσα είπε για το σενάριο της σειράς μάλλον ενόχλησε τους δημιουργούς της που αποφάσισαν με… συνοπτικές διαδικασίες να «πεθάνουν» τον Πέτρο Κροντηρά και να αποδεσμεύσουν τον Σταύρο Ζαλμά από τη σειρά.

Ποια είναι η αλήθεια και τι έχει γίνει; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά. Είναι φορές που η αλήθεια –ίσως- και να μην μαθευτεί ποτέ!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε