Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Αφήνουν την ΕΡΤ που πληρώνουμε, να αργοπεθαίνει…!

Αφήνουν την ΕΡΤ που πληρώνουμε, να αργοπεθαίνει…!

Για ακόμα μία φορά, η ΕΡΤ κινδυνεύει να χάσει το τρένο! Σε μία περίοδο που τα υπόλοιπα ιδιωτικά κανάλια αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα λόγω της πτώσης στη διαφημιστική αγορά, η μόνη που διαθέτει χρήματα στο ταμείο της είναι η κρατική τηλεόραση.

Χρήματα που έχει εισπράξει και συνεχίζει να εισπράττει μέσα από το ανταποδοτικό τέλος-χαράτσι που πληρώνουν συνεχώς οι έλληνες πολίτες. Αντί λοιπόν οι υπεύθυνοί της, να εκμεταλλευθούν αυτή την αναγκαστική αδράνεια των υπόλοιπων σταθμών, η ΕΡΤ συνεχίζει να μην κάνει τίποτα, ενώ στα αρμόδια γραφεία της οι προτάσεις πέφτουν βροχή!

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μου, έχουν κατατεθεί στην ΕΡΤ γύρω στις 2μιση χιλιάδες νέες προτάσεις για εκπομπές, σειρές, σήριαλ, ντοκιμαντέρ και ταινίες, αλλά… τίποτα! Ιδιαίτερα μετά την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου Νίκου Σίμου, τα πράγματα –και οι αποφάσεις- θα κυλήσουν με ακόμα πιο αργούς ρυθμούς. Χαρακτηριστικό είναι ότι αν και οι εκκρεμότητες είναι πολλές, αυτή τη βδομάδα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ δεν πραγματοποίησε καμία συνεδρίαση, ενώ έως τώρα, είναι προγραμματισμένο να γίνει την ερχόμενη Τετάρτη που… άντε να δούμε τι θα προλάβουν να βάλουν στην ημερήσια διάταξη!

Στο σημείο αυτό δε, αξίζει να αναφέρω ότι τη μεγαλύτερη ευθύνη δεν την φέρουν τα στελέχη της ΕΡΤ, αλλά η τρικομματική επιτροπή της κυβέρνησης που ελέγχει τα της κρατικής τηλεόρασης και η οποία κωλυσιεργεί. Σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες μου, πολλές φορές έχει γίνει αναφορά στην επιτροπή αυτή πως πρέπει να λυθεί άμεσα το θέμα των συμβασιούχων αορίστου χρόνου που εκκρεμεί, αλλά σε αυτή (την επιτροπή), είναι… οι αποφάσεις τους αργές…! Έτσι, στην κρατική τηλεόραση, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το λειτουργικό κομμάτι της, αναγκάζονται πολλοί να εργάζονται υπερωρίες ώστε να μπορέσει να βγει το πρόγραμμα, αλλά δεν γνωρίζουν αν θα πληρωθούν…!

Ε, λοιπόν ισχύει αυτό που είπα και στην αρχή: «για ακόμα μία φορά η ΕΡΤ κινδυνεύει να χάσει το τρένο». Κι ίσως αυτό να μην γίνεται λόγω… απροσεξίας ή ανικανότητας, αλλά με σκοπό να απαξιωθεί για ακόμα μία φορά και να καταλήξει σε ένα κανάλι, όπως είναι το σχέδιο εδώ και χρόνια. Για ακόμα μία φορά όμως, θα τονίσω ότι στην ΕΡΤ έχουν χρήματα, τα οποία έχουν εισπράξει από όλους εμάς και θα μπορούσαν να δοθούν σε παραγωγές (με αξιοκρατικούς όρους) που θα βοηθούσαν και την αγορά να κινηθεί και να ανοίξουν θέσεις εργασίας, αλλά και που θα κάνουν τους τηλεθεατές να επιλέξουν στο τηλεκοντρόλ τους τα κρατικά κανάλια. Αλλά, για ακόμα μία φορά είναι φανερό ότι κάποιοι δεν θέλουν…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε