Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ανάστατοι οι εργαζόμενοι στο STAR

Ανάστατοι οι εργαζόμενοι στο STAR

Στον πάγο το πρόγραμμα και οι παρουσιαστές του καναλιού

 Με μία επιστολή, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο Πάνος Κυριακόπουλος ανακοινώνει αλλά και απ’ ότι φαίνεται… προειδοποιεί όλους τους εργαζόμενους του STAR για τις δύσκολες ημέρες που έρχονται και στο κανάλι της Κηφισιάς. Η επιστολή που απέστειλε ο διευθύνων σύμβουλος του καναλιού είναι η εξής:

 

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

όπως γνωρίζετε με τον νέο νόμο που ψηφίστηκε στην Βουλή επιβάλλεται νέος φόρος 20% στον διαφημιστικό τζίρο. Επιπρόσθετα η οικονομία έχει εισέλθει σε ύφεση και είναι αναμενόμενο να μειωθεί ακόμα παραπάνω η διαφημιστική δαπάνη. Για το 2010, συγκριτικά με το 2009,  υπολογίζεται η συνολική μείωση της αγοράς να ξεπεράσει το 15 %, το οποίο σημαίνει ότι τα συνολικά έσοδα το 2010 θα είναι μειωμένα σχεδόν κατά 50% από αυτά του 2007. Αυτό σημαίνει για το ΣΤΑΡ εκατομμύρια ευρώ λιγότερα έσοδα.
 Η διοίκηση θα κάνει προσπάθεια να μειώσει τα έξοδα με αναδιαπραγμάτευση και μείωση όλων των συμβολαίων με τρίτους (ταινίες κλπ) και υποκατάσταση υπηρεσιών που προσφέρονται από τρίτους από το προσωπικό του ΣΤΑΡ. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μεγάλη προσπάθεια για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας.
 Η στήριξη όλων των συνεργατών είναι απαραίτητη. Θα χρειασθεί πιθανόν προσωπικό να μετακινηθεί σε άλλες εργασίες, να μηδενιστούν πρόσθετες αμοιβές, και  τα εξωτερικά συνεργεία να αποτελούνται από ένα άτομο και να χρησιμοποιούν ελαφρές αυτόματες κάμερες.
 Επίσης χρειάζεται από όλους μας αίσθημα ευθύνης και σοβαρότητα.
Σημειώνω ότι πρόσφατα η Ένωση τηλεοπτικών σταθμών  έχει λάβει εξώδικα και απειλή απεργιών από συνδικαλιστικούς φορείς οι οποίοι ζητούν αυξήσεις!!!! Αναμένω το προσωπικό του σταθμού να σκεφτεί λογικά και να αντιδράσει ανάλογα.
 
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Πάνος Κυριακόπουλος»

 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το STAR είναι από τα τηλεοπτικά κανάλια που τα τελευταία χρόνια παρουσίαζε έσοδα και οι υπεύθυνοι είχαν καταφέρει –με… αρκετές θυσίες, ομολογουμένως!- να φέρουν τα οικονομικά σε έναν καλό δρόμο. Μπορεί οι μισθοί των εργαζομένων να μην ήταν ιδιαίτερα υψηλοί σε σχέση με την υπόλοιπη τηλεοπτική «πιάτσα» αλλά παρέμεναν αξιοπρεπείς. Κι ίσως η επιστολή να σημαίνει το τέλος αυτής της εποχής αφού απ’ ότι φαίνεται θα υπάρξουν αρκετές ανακατατάξεις ακόμα και στην… τεχνική των θεμάτων. Η φράση «τα εξωτερικά συνεργεία να αποτελούνται από ένα άτομο και να χρησιμοποιούν ελαφρές αυτόματες κάμερες» ίσως και να σημαίνει την αρχή μιας καινούργιας εποχής, αυτής που οι δημοσιογράφοι θα κρατούν κάμερα, θα κάνουν ήχο αλλά και θα προσπαθούν να πάρουν μία δήλωση της κάθε… Τζούλιας! Αλί…!

Σύμφωνα μάλιστα με έγκυρες πληροφορίες του Newsit θα υπάρξουν… αναπροσαρμογές και στα συμβόλαια αρκετών παρουσιαστών του καναλιού. Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις μεταξύ στελεχών της διοίκησης με αρκετούς από τους παρουσιαστές προκειμένου να… ρίξουν τις τιμές. Φαίνεται ότι το σλόγκαν «ρίξτε τις τιμές» που εδώ και καιρό προβάλλει το κανάλι της Κηφισιάς, δεν απευθύνεται μόνο στους εμπόρους αλλά και στους κατοίκους του καναλιού.

Τέλος και σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες, «πάγωσαν» και οι συζητήσεις για το πρόγραμμα της επόμενης σεζόν αφού τα στελέχη του καναλιού θέλουν πρώτα να δουν ποιοι από τους παρουσιαστές του καναλιού θα δεχθούν τις μειώσεις και ποιοι θα… αποχωρήσουν. Το σίγουρο πάντως είναι ότι την επόμενη σεζόν θα υπάρξει μείωση των εξωτερικών συνεργατών, δηλαδή όσων προσώπων είναι στο πάνελ και δεν είναι μόνιμοι εργαζόμενοι. Μάλιστα, εξετάζεται και η περίπτωση οι θέσεις αυτές να καλυφθούν από σπουδαστές της σχολής που διαθέτει το κανάλι, ισχύοντας έτσι το «από τη μάθηση… στην πρακτική» με σαφώς οικονομικό όφελος για το κανάλι.

Λογικό λοιπόν είναι όλες αυτές οι αλλαγές να έχουν δημιουργήσει αναστάτωση στους εργαζόμενους του καναλιού, είτε αυτοί είναι τεχνικοί είτε παρουσιαστές!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε