Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Αποκλειστικό: Η επιστολή του Ηλία Ψινάκη στα τηλεοπτικά κανάλια

 Επιβεβαίωση του Newsit

Λίγη μόλις ώρα μετά το άρθρο για το «απαγορευτικό» του Ηλία Ψινάκη προς τα τηλεοπτικά κανάλια και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς δημοσιοποιούμε και την επιστολή –δήλωση του πληρεξούσιου δικηγόρου του, Ιωάννη Παραρά, προς επιβεβαίωση των όσον αναφέραμε.

Σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες του Newsit, τις αμέσως επόμενες ώρες όλα τα τηλεοπτικά κανάλια και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί αλλά και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης θα λάβουν την επιστολή, η οποία αναφέρει πως:

«Του Ιωάννη Παραρά του Πέτρου, πληρεξούσιου δικηγόρου του Ηλία Ψινάκη του Παναγιώτη, κατοίκου Αθηνών

ΠΡΟΣ

1.      ET 1 Λεωφ. Μεσογείων 136, Αθήνα,

2.      ΝΕΤ Λεωφ. Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή,

3.      ΕΤ3 Λεωφ. Στρατού 2, Θεσσαλονίκη,

4.      ΑΝΤΕΝΝΑ Λεωφ. Κηφισίας 10-12 Μαρούσι,

5.      MEGA CHANNEL Λεωφ. Μεσογείων 117,

6.      ALPHA TV Αττικής οδού 40.2 χλμ, Παιανία,

7.      STAR CHANNEL Βιλτανιώτη 36, Κηφισιά,

8.      ALTER CHANNEL Αγ. Παρασκυής 36, Περιστέρι,

9.      ΣΚΑΙ Εθν. Μακαρίου και Φαληρέως 2, Νέο Φάληρο,

10.  MAD TV Εθνικής Αντιστάσεως 253,

11.   NOVA (Multichoice Hellas SA), Μάνης, Κάντζα, Παλλήνη,

12.  Προς όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς

 
όπως νομίμως εκπροσωπούνται.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ ΠΡΟΣ :

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Αμερικής, αριθμός 5.

Με τις ρυθμίσεις του άρθρου 6 του νόμου 3870/2010 «Εκλογικές δαπάνες συνδυασμών και υποψηφίων και έλεγχος αυτών, κατά τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές», η προεκλογική περίοδος για την προβολή και τις εμφανίσεις των επικεφαλής των συνδυασμών, των υποψήφιων αντιπεριφερειαρχών και περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο, προσδιορίζεται ειδικότερα στους δύο (2) μήνες πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών, δηλαδή από την 7η Σεπτεμβρίου 2010 και εφεξής.

Στην έννοια των εμφανίσεων υπάγονται οι συνεντεύξεις, η συμμετοχή σε κάθε είδους εκπομπές όπως π.χ. πάνελ διαλόγου, δελτία ειδήσεων, ψυχαγωγικά προγράμματα, η κάλυψη της προεκλογικής τους δραστηριότητας σε περίπτωση υποβολής σχετικού αιτήματος κ.λ.π. Κατά τη διάρκεια του διμήνου αυτού, ισχύουν οι ακόλουθοι περιορισμοί για τα ανωτέρω πρόσωπα:

1.      Απαγορεύεται η άμεση ή έμμεση παρουσίαση εκπομπών που μεταδίδονται από δημόσια και ιδιωτικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ ελεύθερης λήψης και από το διαδίκτυο.

2.      Οι εμφανίσεις τους σε κάθε είδους εκπομπές των δημόσιων και ιδιωτικών ηλεκτρονικών ΜΜΕ ελεύθερης λήψης, σε φορείς παροχής κάθε μορφής συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών καθώς και στο διαδίκτυο, καθορίζονται ως εξής:

§         2 φορές σε κάθε ηλεκτρονικό ΜΜΕ εθνικής εμβέλειας

§         1 φορά σε κάθε ηλεκτρονικό ΜΜΕ τοπικής ή περιφερειακής εμβέλειας

§         1 φορά σε διαδικτυακούς τόπους και ιστοσελίδες

 

Εις βάρος των υποψηφίων που παραβιάζουν τους ανωτέρω περιορισμούς επιβάλλεται πρόστιμο από πενήντα χιλιάδες (50.000) έως εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ.

Στους νομίμους εκπροσώπους των ραδιοτηλεοπτικών φορέων, καθώς και στους υπεύθυνους για τη λειτουργία διαδικτυακών τόπων και ιστοσελίδων που παραβιάζουν τις ανωτέρω διατάξεις επιβάλλεται πρόστιμο από πενήντα χιλιάδες (50.000) έως εκατόν πενήντα χιλιάδες (150.000) ευρώ.

Με την παρούσα, σας γνωστοποιώ ότι ο εντολέας μου αποδέχτηκε την πρόταση του κυρίου Κακλαμάνη να είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για το Δήμο της Αθήνας, στις επικείμενες δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010.

  Η ανακοίνωση αυτή γίνεται λόγω της φύσης του επαγγέλματος του εντολέα μου και των πολλών εκπομπών και συνεντεύξεων που έχουν ήδη παιχτεί και προβάλλονται σε επαναλήψεις. Ως εκ τούτου, και αφού λάβετε υπόψη τα ανωτέρω, παρακαλώ πολύ να μην προβείτε στη μετάδοση από τους τηλεοπτικούς ή/και ραδιοφωνικούς σταθμούς σας, καθώς και από διαδικτυακούς τόπους και ιστοσελίδες σας, οιασδήποτε εκπομπής στην οποία ο εντολέας μου συμμετέχει ή παρουσιάζει αμέσως ή εμμέσως ή στην οποία εμφανίζεται, όπως πάνελ διαλόγου, ψυχαγωγικά προγράμματα κλπ, καθ’ όλη τη διάρκεια του διμήνου που προηγείται της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών, δηλαδή από 7 Σεπτεμβρίου 2010 και εφεξής.

Εννοείται ότι η ανωτέρω παράκλησή του εντολέα μου δεν αφορά τις εκπομπές στις οποίες θα επιλέξει αυτός να εμφανισθεί για την προβολή της υποψηφιότητάς του, εντός των πλαισίων που θέτει ο νόμος 3870/2010.

 

                                                                               Αθήνα, 13 Σεπτεμβρίου 2010

                                                                                  Ο πληρεξούσιος δικηγόρος

                                                                                         Ιωάννης Παραράς»

 

Επίσημα πλέον πια ο Ηλίας Ψινάκης κατεβαίνει στον πολιτικό στίβο ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο δήμο της Αθήνας και το πρώτο που κάνει είναι να διασφαλίσει την εγκυρότητα!     

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : Αποκλειστικό: Ο Ψινάκης… αναστατώνει το τηλεοπτικό τοπίο

 

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε