Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Συννεφιά 17 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Διευκρινίσεις από την ΕΡΤ για τη Eurovision

Διευκρινίσεις από την ΕΡΤ για τη Eurovision
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 28.01.2011 | 16:54
Πρώτη δημοσίευση: 28.01.2011 | 16:54

Διευκρινίσεις δόθηκαν απο την ΕΡΤ σχετικά με την συμμετοχή της στον διαγωνισμό της Eurovision , ειδικότερα μετά τον θόρυβο που ξέσπασε για την διαδικασία επιλογής υποψήφιων καλλιτεχνών και τραγουδιών.

Οπως εξηγεί με σχετικό δελτίο τύπου, συστήθηκε ομάδα εργασίας από υπηρεσιακούς παράγοντες με συντονίστρια - υπεύθυνη της διαδικασίας την κα Λένα Χοϊδά, Γενική Διευθύντρια Τηλεόρασης, συνεπικουρούμενη από Μέλη του Δ.Σ., από τα οποία ζητήθηκε η συνεισφορά τους στις γενικές κατευθύνσεις.

Η ομάδα εργασίας, αφού αξιολόγησε όλες τις προτάσεις κατέληξε στην επιλογή συγκεκριμένων καλλιτεχνών ολοκληρώνοντας το έργο της.

Στη συνέχεια, μόλις ολοκληρωθεί η κατάθεση των τραγουδιών, αυτά θα αξιολογηθούν από ομάδα ειδικών και θα οδηγηθούν προς κρίση με συμμετοχή και των τηλεθεατών της ΕΡΤ.

Όλα αυτά ισχύουν υπό την αυτονόητη προϋπόθεση ότι τα τραγούδια θα πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί.

Σε ό, τι αφορά στις ενστάσεις - αιτήσεις επανεξέτασης, που κατέθεσαν δισκογραφικές εταιρείες, η ΕΡΤ Α.Ε., αφού έλαβε γνώση του περιεχομένου τους, εξέτασε αυτές εκλαμβάνοντάς τες ως αιτήσεις θεραπείας και τις απέρριψε για τους παρακάτω λόγους:

α) Επέλεξε να απευθυνθεί σε μεγάλες δισκογραφικές εταιρίες και για το λόγο αυτό προχώρησε σε πρόσκληση ενδιαφέροντος, που απευθυνόταν στις μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρίες.

β) Επέλεξε να συμμετάσχει στο Διαγωνισμό με νέους, πρωτοεμφανιζόμενους και ανερχόμενους καλλιτέχνες.

γ) Επέλεξε τη συμμετοχή της ΕΡΤ στο Διαγωνισμό με καλλιτέχνες, που ασχολούνται αποκλειστικά με το τραγούδι, λαμβάνοντας υπόψη της το χαρακτήρα της διοργάνωσης.

Ύστερα από τα παραπάνω, η ΕΡΤ εμμένει στην επιλογή της για τους λόγους που προαναφέρθηκαν, ενώ παράλληλα δεν μπορεί να αξιολογήσει υποψηφιότητες που υποβλήθηκαν από δισκογραφικές εταιρίες με τη μορφή ενστάσεων - αντιρρήσεων μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής.   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Σάλος! Η United Airlines τους απαγόρευσε να μπουν στην πτήση γιατί… φορούσαν κολάν! Σάλος! Η United Airlines τους απαγόρευσε να μπουν στην πτήση γιατί… φορούσαν κολάν!
  2. Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Γκάφα ολκής της ΕΡΤ! Καμμένος ετών... 107! [vid] Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Γκάφα ολκής της ΕΡΤ! Καμμένος ετών... 107! [vid]
  3. Γονείς προσοχή: Νέα επιβλαβής «μόδα» για τα παιδιά στα social media – Η «πρόκληση της γόμας» [pic, vid] Γονείς προσοχή: Νέα επιβλαβής «μόδα» για τα παιδιά στα social media – Η «πρόκληση της γόμας» [pic, vid]