Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

ΕΡΤ: Ένα κανάλι… που βράζει!

ΕΡΤ: Ένα κανάλι… που βράζει!

Άλλο κανάλι κι άλλο καζάνι, αλλά στην περίπτωση της κρατικής τηλεόρασης, αυτά τα δύο δεν απέχουν και πολύ! Το τελευταίο… λάδι στη φωτιά έβαλε η παραίτηση του Νίκου Σίμου, που φαίνεται να δυσαρεστήθηκε για την τοποθέτηση του Γιώργου Μπράμου, ενώ από τη μία οι γρήγορες διαδικασίες για την ανανέωση της σύμβασης της Έλλης Στάη κι από την άλλη οι αργές διαδικασίες για την ανανέωση των συμβασιούχων που απαιτούνται για την ομαλή λειτουργία της ΕΡΤ, αποδεικνύουν για ακόμα μία φορά ότι η κρατική τηλεόραση είναι δύο μέτρων και διαφορετικών ταχυτήτων!

Για την πρώτη περίπτωση, θα μπορούσα να πω πολλά, καθώς υπάρχει έντονο παρασκήνιο και πολλά ερωτηματικά! Όπως φαίνεται λοιπόν, ένας από τους λόγους που οδήγησαν το διευθύνοντα σύμβουλο στο να παραιτηθεί είναι η τοποθέτηση του Γιώργου Μπράμου στη θέση του διευθυντή τηλεόρασης. Έκπληξη όμως, προκαλεί το ότι η εισήγηση του Νίκου Σίμου στο διοικητικό συμβούλιο για το Γιώργο Μπράμο ήταν διθυραμβική, αναγνωρίζοντας την πολύχρονη εμπειρία του στο χώρο των ΜΜΕ. Επίσης, φαίνεται ότι ο Νίκος Σίμος δυσαρεστήθηκε με την τοποθέτηση του Γιώργου Μπράμου, καθώς είναι συνταξιούχος και επιθυμούσε κάποιον άλλο για τη θέση αυτή. Μα… κι ο Νίκος Σίμος είναι συνταξιούχος! Οπότε, προς τι η αντίρρησή του για τον άλλο συνταξιούχο; Άλλα μέτρα κι άλλες… συντάξεις!?! Τι να πει κανείς…! Ερωτηματικά πάντως, σχετικά με τις αποφάσεις και εισηγήσεις του Νίκου Σίμου, προκύπτουν και γύρω από τους αγώνες της φόρμουλας, όπου η εισήγησή του στο ΔΣ ήταν στο να αγοράσει η ΕΡΤ τα δικαιώματα μετάδοσής τους, αλλά σε δηλώσεις του μίλησε για υψηλό κόστος!

Αξίζει ωστόσο να σημειώσω ότι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μου, η ανακοίνωση της παραίτησής του έχει προκαλέσει εκνευρισμό και στο Μαξίμου, καθώς ο Νίκος Σίμος ήταν προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά που έμαθε από άλλους ότι ο διευθύνων σύμβουλος θέλει να αποχωρήσει από την ΕΡΤ.

Ένα σημείο πάντως, που φαίνεται ότι ενόχλησε το Νίκο Σίμο και φαίνεται να ανέφερε στην κλειστή συνεδρίαση του ΔΣ (και αφού ζήτησε από τη γραμματεία να αποχωρήσει), ήταν οι πιέσεις για την ανανέωση της Έλλης Στάη, κάτι που δεν φαίνεται να ισχύει, καθώς και ο ίδιος είχε τοποθετηθεί θετικά για την παραμονή της γνωστής δημοσιογράφου στην ΕΡΤ.

Στο σημείο βέβαια αυτό, αξίζει να αναφέρω την… εγρήγορση του μηχανισμού, σε ό,τι αφορά το Προσωπικό Ειδικών Θέσεων, δηλαδή την ανανέωση της συνεργασίας της Έλλης Σταή με την κρατική τηλεόραση, ενώ οι Συμβασιούχοι Αορίστου Χρόνου… περιμένουν. Όπως φαίνεται μάλιστα, θα χρειαστεί, ή μάλλον θα αναγκαστούν να περιμένουν πολύ, ή, για να το θέσω ακόμα πιο σωστά, θα αναγκαστούν να… υπογράψουν αλλού! Πού; Σε ορισμένες εταιρείες παραγωγής, που όπως λέγεται, έχουν πάρει έγκριση από τη διοίκηση της ΕΡΤ για εκπομπές συμπαραγωγής και που για να πραγματοποιηθούν θα προσλάβουν ορισμένους από τους συμβασιούχους, με χαμηλότερους βεβαίως μισθούς, από αυτούς που τους έδινε η ΕΡΤ. Συλλογικές συμβάσεις και άλλα τέτοια… περνούν λοιπόν στην ιστορία, για ακόμα μία φορά! Όπως μάλιστα ακούγεται, μέχρι να υπογραφούν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου θα περάσει τουλάχιστον ένα δίμηνο. Αυτό σημαίνει ότι στην παρούσα φάση, οι ανάγκες θα καλυφθούν από το υπάρχον προσωπικό, το οποίο καλείται να κάνει υπερωρίες, γνωρίζοντας ότι δεν μπορούν να πληρωθούν. Όσο βέβαια για τις καινούργιες εκπομπές που έχουν δρομολογηθεί να βγουν άμεσα στον αέρα, δεν φαίνεται να προκύψει πρόβλημα, αφού τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου θα αναλάβει προσωρινά κάποιο από τα μέλη του ΔΣ για να συνεχίσει να λειτουργεί η ΕΡΤ, μέχρι να διοριστεί καινούργιος διευθύνων σύμβουλος. Φαίνεται λοιπόν πως η πολύπαθη ΕΡΤ είναι ένα κανάλι που βράζει, αλλά που στην παρούσα φάση, ενώ είναι το μόνο κανάλι που διαθέτει χρήματα (που έχει εισπράξει από το ανταποδοτικό τέλος που πληρώνουν οι έλληνες φορολογούμενοι) και θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει σωστά και για να κερδίσει τηλεθεατές, αλλά και να κάνει την αγορά να κινηθεί, τα κρατά στα ταμεία του και για ακόμα μία φορά χάνει την ευκαιρία να κερδίσει έδαφος!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε