Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Έφυγε από τη ζωή η Λουκία Ρικάκη

Έφυγε από τη ζωή η Λουκία Ρικάκη

Τους τελευταίους μήνες έδινε σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Τελικά, σήμερα το πρωί η σπουδαία σκηνοθέτις Λουκία Ρικάκη έφυγε από τη ζωή.

Υπήρξε από τις καλύτερες σκηνοθέτριες έχοντας δημιουργήσει ιδιαίτερα αξιόλογα ντοκιμαντέρ για τα οποία είχε αποσπάσει πολλές τιμητικές διακρίσεις.

Η Λουκία Ρικάκη γεννήθηκε το 1961 στον Πειραιά και σπούδασε Iστορία της Tέχνης, Kινηματογράφο, Γραφικές Tέχνες και Φωτογραφία στο Dartington College of Arts στην Aγγλία. Στη συνέχεια εργάστηκε στο Συμβούλιο της Eυρώπης στο Στρασβούργο και στο Yπουργείο Περιβάλλοντος της Δανίας ως υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Tο 1982 επέστρεψε στην Eλλάδα και ίδρυσε την εταιρεία ORAMA FILMS, για την παραγωγή θεατρικών παραστάσεων και ποιοτικών ταινιών για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση και το 2000 ίδρυσε την εταιρεία TRICKY TRICK FILMS.

Tο 1996 ίδρυσε και διευθύνει τις 2 θεατρικές σκηνές του Θεάτρου “104 – Kέντρο Λόγου και Tέχνης” στις οποίες παρουσίασε για πρώτη φορά μάλιστα stand up comedy σε πιο επαγγελματικό επίπεδο.

H τελευταία της ταινία ήταν To Σχέδιο Σωτηρία.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε