Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

«Έφυγε» από τη ζωή ο συνθέτης Γιώργος Παπαδάκης

«Έφυγε» από τη ζωή ο συνθέτης Γιώργος Παπαδάκης

Ένας από τους σημαντικότερους ιστορικούς της μουσικής μας παράδοσης, με πλούσιο ερευνητικό, συγγραφικό και συνθετικό έργο, ο Γιώργος Παπαδάκης, «έφυγε» από τη ζωή χθες το πρωί, μετά από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο.

Ο Γιώργος Παπαδάκης γεννήθηκε στα Χανιά, σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο και στη συνέχεια έγραψε μουσική για πολλές θεατρικές παραστάσεις, αλλά και κινηματογραφικές ταινίες, ενώ στην πολύχρονη πορεία του συνεργάστηκε με πολλά έντυπα ως μουσικοκριτικός. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στην ΕΡΤ, σε διάφορες επιτελικές θέσεις στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση, αλλά και παρουσιάζοντας για είκοσι περίπου χρόνια εκπομπή στο Τρίτο Πρόγραμμα.

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΕΡΤ «εκφράζει τη θλίψη της για τον θάνατο του συνθέτη Γιώργου Παπαδάκη, ενός από τους σημαντικότερους ιστορικούς της μουσικής μας παράδοσης, ο οποίος επί σειρά ετών υπηρέτησε με συνέπεια τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

Ο Γιώργος Παπαδάκης διακρίθηκε για την προσφορά του στην ΕΡΤ από επιτελικές θέσεις στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση, ενώ οι εκπομπές του για δύο σχεδόν δεκαετίες στο Τρίτο Πρόγραμμα, αποτελούν ένα πολύτιμο αρχείο της παραδοσιακής μας μουσικής.»

Η κηδεία θα γίνει αύριο από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών στις 15.30. Καλό του ταξίδι…

Γρηγόρης Μελάς

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε