Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Εξελίξεις στον Alpha

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς με τον Gerhard Zeiler του RTL σε στιγμιότυπο απο την συνέντευξή τους για την μεταβίβαση του ALPHA,23 Σεπτεβρίου 2008

Στο κανάλι της Κάντζας επικρατεί αναβρασμός. Πωλείται ή όχι τελικά ο Alpha;

Ιδιαιτέρως έντονη είναι πλεόν η φημολογία  για πώληση του συνόλου των μετοχών του σταθμού, τόσο του πακέτου των Γερμανών (RTL) όσο και του Δημήτρη Κοντομηνά, σε νέο επενδυτή.
Γίνεται λόγος για υπογραφή ενός προσύμφωνου, που ανέρχεται σε 100 εκατ.,ανάμεσα στην σημερινή ιδιοκτησία του καναλιού και σε Κύπριους επιχειρηματίες, επικεφαλής των οποίων είναι ο επιχειρηματίας Χρήστος Αναστασίου-Σταύρου.
Και καθώς τα σενάρια πληθαίνουν  και ο Alpha δημοσιοποιεί την ακόλουθη διευκρινιστική δήλωση του κ. Oliver Herrgesell, Διευθυντή Εταιρικής Επικοινωνίας του RTL Group:

«Το RTL Group ήρθε στην ελληνική αγορά για να μείνει στην ελληνική αγορά. Η πορεία μας δείχνει ότι είμαστε ένας επενδυτής με μακροπρόθεσμη στρατηγική. Είμαστε βέβαιοι ότι η ελληνική διαφημιστική αγορά θα αξιοποιήσει τις συνεχείς επιτυχίες της τηλεόρασης του Alpha όσον αφορά στην τηλεθέαση.

Κάποιοι κατασκευάζουν ψευδείς πληροφορίες και τις παρουσιάζουν ως αληθινές, ενώ στην πραγματικότητα είναι κατασκευασμένες, όταν η αποδεδειγμένη αφοσίωσή μας στην επένδυσή μας είναι γεγονός.»

Ο κ. Oliver Herrgesell συνεχίζει: «Το RTL Group είναι μια εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο. Εάν βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις εξαγοράς θα έπρεπε να ενημερωθεί σχετικά η Χρηματιστηριακή Αγορά. Δεν έχουμε ενημερώσει την Αγορά γιατί δεν υφίσταται καμιά τέτοια διαδικασία σε εξέλιξη. Παραμένουμε αφοσιωμένοι στην τηλεόραση του Alpha.»
Ο Όμιλος RTL κατέχει το 69,97% του Alpha Media Group. Με συμφέροντα σε 46 τηλεοπτικά κανάλια και σε 30 ραδιοφωνικούς σταθμούς, σε 11 χώρες, ο Όμιλος RTL είναι το πρωτοπόρο Ευρωπαϊκό Ψυχαγωγικό Δίκτυο.

Ενδεχομένως να γίνουν σχετικές με το θέμα ανακοινώσεις κατά τη διάρκεια του δείπνου, με καλεσμένους τους παρουσιαστές και στελέχη του σταθμού, που έχει προγραμματίσει ο διευθύνων σύμβουλος του Alpha, Κριστοφ Μάινους, την ερχόμενη Πέμπτη.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε